Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У Туреччині знайшли стародавню фреску, що доводить ключовий біблійний мотив про Ісуса
    • Зимові віруси атакують: експерт назвав 6 змін, які рятують імунітет
    • Де тепло і сонячно в січні: п’ять найкращих напрямків, щоб погрітися
    • Блекаут в Україні: експерт пояснив, від чого залежить колапс
    • Вступ України до ЄС до 2027 року дипломати назвали ” нісенітницею”
    • Настає вирішальний момент для України: чому Стубб скасував візит до США та приїде до Берліна
    • США скасовують санкції проти білоруського калію — ЗМІ Білорусі цитують посланця Трампа
    • Землю накрила магнітна буря “червоного” рівня: як покращити самопочуття
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Українців попередили про можливе подорожчання курятини в найближчі місяці

    Українців попередили про можливе подорожчання курятини в найближчі місяці

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина05 Червня 2025, 13:282 Mins Read Суспільство
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Незважаючи на поточну цінову стабільність на ринку м’яса птиці, в Україні зберігаються передумови для поступового підвищення вартості курятини. Про це повідомив виконавчий директор асоціації “Союз птахівників України” Сергій Карпенко в коментарі для медіа.

    Наразі вартість курячого філе коливається в межах 139–165 гривень за кілограм, стегно коштує від 99 до 122 гривень, а ціна на тушку становить приблизно 89–110 гривень за кілограм. Таке цінове утримання стало можливим завдяки стабільному рівню виробництва і достатній пропозиції на внутрішньому ринку.

    Втім, у Карпенка немає підстав говорити про зниження вартості у майбутньому. За його словами, на ціни тисне постійне зростання витрат: подорожчання кормів, енергоресурсів та ускладнення логістики. Ці фактори вже зараз змушують виробників працювати з мінімальною рентабельністю.

    Статистика Держстату підтверджує: за перші чотири місяці 2025 року в Україні на забій реалізовано 458,1 тис. тонн м’яса птиці. Це майже не відрізняється від аналогічного періоду минулого року, що свідчить про збереження виробничих обсягів і баланс попиту з пропозицією.

    Проте, за словами експерта, ситуація в літній період може змінитися. Зазвичай у теплу пору року активізується приватне господарське виробництво, що може вплинути на структуру пропозиції. Водночас багато чого залежить від експорту: якщо українським компаніям вдасться активізувати зовнішні поставки, це може втримати внутрішні ціни від стрибків.

    Однак загальний економічний фон, ризики для логістичних маршрутів та продовження воєнного стану створюють додаткову непередбачуваність. Карпенко наголошує: галузь зараз працює в режимі виживання, тому будь-яке здорожчання ключових елементів виробництва автоматично піднімає ризики цінових змін на прилавках.

    Новини про життя людей, соціальні зміни, історії українців, громадські ініціативи та культурні тенденції. Усе, що відображає настрої та події в українському суспільстві, — читайте в розділі «Суспільство».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    ціни на курятину
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    У Туреччині знайшли стародавню фреску, що доводить ключовий біблійний мотив про Ісуса

    16:13

    Зимові віруси атакують: експерт назвав 6 змін, які рятують імунітет

    16:04

    Де тепло і сонячно в січні: п’ять найкращих напрямків, щоб погрітися

    15:55

    Блекаут в Україні: експерт пояснив, від чого залежить колапс

    15:46

    Вступ України до ЄС до 2027 року дипломати назвали ” нісенітницею”

    15:34

    Настає вирішальний момент для України: чому Стубб скасував візит до США та приїде до Берліна

    15:28

    США скасовують санкції проти білоруського калію — ЗМІ Білорусі цитують посланця Трампа

    15:14

    Землю накрила магнітна буря “червоного” рівня: як покращити самопочуття

    14:59

    Сюрприз з 1930-х: подружжя знайшло таємну кімнату під час ремонту

    13:51

    Дієтологиня розповіла, які продукти краще їсти взимку — наука проти міфів

    13:37
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.