Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Брюссельська диктатура”: Орбан влаштував істерику через заборону повернення Росії активів
    • Слуга народу готується до зʼїзду: хто стане новим головою партії
    • Київ готовий до компромісу щодо Донбасу, але висуває жорстку вимогу — The Telegraph
    • Підготовка до масштабної мобілізації? Експерти б’ють на сполох через цифру у 500 тисяч
    • Трамп зробив гучну заяву: говорив з Путіним і Сі про ядерну зброю
    • Звикли зберігати м’ясо роками? Нове дослідження показало, коли воно стає небезпечним
    • Польський ринок праці вибухне новими вакансіями: 36% роботодавців уже готують контракти
    • Фон дер Ляєн попередила Трампа: не втручайся в європейську демократію
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Звикли зберігати м’ясо роками? Нове дослідження показало, коли воно стає небезпечним

    Звикли зберігати м’ясо роками? Нове дослідження показало, коли воно стає небезпечним

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина12 Грудня 2025, 12:252 Mins Read Наука
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Фахівці Іспанського агентства з безпеки харчових продуктів та харчування (AESAN) оприлюднили чіткі рекомендації щодо максимальних термінів зберігання замороженого м’яса, підкреслюючи, що тривалість безпечного зберігання напряму залежить від його виду.

    Як пише «Главком», експерти наголошують: для забезпечення максимальної якості та безпеки, будь-яке м’ясо необхідно заморожувати одразу ж після покупки, підтримуючи температуру від мінус 18C і нижче.

    За умови дотримання рекомендованого температурного режиму, AESAN встановило такі максимальні терміни для різних категорій м’яса:

    • Червоне м’ясо: яловичина, баранина та козлятина мають найдовший термін зберігання. Ці види м’яса можуть не псуватися до одного року (12 місяців).
    • Свинина: через більший вміст жиру, який прискорює окислення та втрату якості навіть у замороженому вигляді, максимальний термін зберігання свинини є значно меншим – лише шість місяців.
    • Птиця: тривалість зберігання м’яса птиці залежить від його обробки. Ціла тушка птиці може зберігатися до одного року (12 місяців). Розділена тушка або окремі частини мають коротший термін – до дев’яти місяців.

    Таким чином, для споживачів критично важливо маркувати пакети з м’ясом датою заморожування та орієнтуватися на тип продукту, щоб уникнути ризику вживання м’яса, що втратило свої харчові якості або безпечність.

    За даними Міністерства сільського господарства США, температура робочого холодильника не повинна перевищувати чотирьох градусів Цельсія (або сорока градусів Фаренгейта). Інакше зростає ризик розмноження бактерій та, як наслідок, псування продуктів.

    Під час відсутності електроенергії ваш холодильник зберігатиме їжу в безпеці до чотирьох годин. Після цього температура почне зростати вище безпечного режиму. Експерти радять не вживати швидкопсувні продукти такі як м’ясо, рибу, молоко, якщо вони зберігалися в неробочому холодильнику довше зазначених чотирьох годин. 

    Щільно заповнена морозильна камера залишається в зоні безпечної температури приблизно 48 годин. Наполовину заповнена камера нагрівається швидше, тому є сенс перенести частину продуктів з холодильника до «морозилки» (м’ясо, риба, ягоди). Через 48 годин, якщо їжа все ще холодна на дотик, її можна заморозити знову. Якщо продукти повністю розморозилися та відтанули, їх краще викинути.

    Останні відкриття, технологічні прориви, дослідження та інновації, що змінюють світ. Дізнавайтеся про найважливіші досягнення в галузях фізики, біології, космосу й медицини – у розділі «Наука».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    мясо
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Брюссельська диктатура”: Орбан влаштував істерику через заборону повернення Росії активів

    13:13

    Слуга народу готується до зʼїзду: хто стане новим головою партії

    13:05

    Київ готовий до компромісу щодо Донбасу, але висуває жорстку вимогу — The Telegraph

    13:00

    Підготовка до масштабної мобілізації? Експерти б’ють на сполох через цифру у 500 тисяч

    12:50

    Трамп зробив гучну заяву: говорив з Путіним і Сі про ядерну зброю

    12:38

    Звикли зберігати м’ясо роками? Нове дослідження показало, коли воно стає небезпечним

    12:25

    Польський ринок праці вибухне новими вакансіями: 36% роботодавців уже готують контракти

    12:14

    Фон дер Ляєн попередила Трампа: не втручайся в європейську демократію

    11:59

    Таксі за космічні гроші: чому кияни платять більше під час блекаутів

    11:44

    Як обрати павербанк: практичний гайд для щоденного використання

    11:33
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.