Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Модні кольори на Новий рік 2026: Андре Тан назвав відтінки, які варто обрати на свято
    • Схуднення до Нового року: які дієти працюють
    • Україну чекає велике переселення після війни: демографи назвали пріоритетні міста
    • Перехід ФОП на ПДВ — депутатка озвучила можливі збитки для Києва
    • Як зберегти тепло вдома, коли немає світла: в ДСНС порадили 5 простих способів не змерзнути
    • Як ситно вечеряти під час блекауту: кілька рецептів без світла, які врятують сім’ю
    • Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень
    • Нейромережа Ілона Маска навчатиме дітей у школах Сальвадора
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

    Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

    Ковальчук СвітланаКовальчук Світлана18 Листопада 2024, 00:552 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Рис є універсальним гарніром, який ідеально доповнить м’ясні та рибні страви. Проте інколи його не виходить приготувати так, як потрібно. Проте відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів про метод, завдяки якому можна отримати пухнастий рис всього за 14 хвилин, пише Express. 

    Для того, щоб приготувати чотири порції рису басматі, спершу поставте велику каструлю з підсоленою водою на сильний вогонь, аби вона закипіла. Після чого промийте 300 г рису в друшляку під холодною проточною водою впродовж хвилини, або поки вода не стане прозорою. 

    Джеймі Олівер наголосив, що такий етап є дуже важливим, адже він “допоможе запобігти злипанню зерен під час варіння”.

    Після того, як вода закипить, додайте рис та варіть близько 5-6 хвилин. Після цього відкиньте рис на металевий друшляк. 

    Потім влийте в каструлю приблизно 2,5 см води, поставте її на вогонь та знову доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до повільного кипіння. 

    “Накрийте друшляк фольгою або кришкою і поставте його над каструлею. Дайте рису розпаритися протягом восьми-десяти хвилин; цей метод допоможе довести його до готовності, відокремивши зерна і не переваривши їх”, – запевняють у матеріалі.

    Коли все приготується, рис можна подавати до столу. Якщо він ще не зовсім готовий, просто накрийте його фольгою або кришкою, завдяки чому він буде залишатися теплим близько 20 хвилин. 

    Крім того, Джеймі Олівер розповів про альтернативний спосіб приготування рису, а саме метод абсорбції. Для того, щоб приготувати чотири порції, потрібно залити одну чашку рису двома чашками окропу в каструлі, додавши дрібку солі та перцю. 

    “Накрийте кришкою і варіть на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Цей спосіб також дозволяє додавати ароматизатори для покращення смаку”, – цитує видання слова Олівера.

    Також він поділився методом приготування коричневого рису. За його словами, цей рис готувати так само просто, як і білий. 

    Найпростіше – це засипати рис у каструлю, використовуючи рекомендовану на упаковці кількість та залити його водою. Після чого накрийте каструлю кришкою та залиште варитися на повільному вогні близько 25 хвилини або до повної готовності. 

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    гарнір джеймі олівер поради рис рис басматі шеф-кухар
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Модні кольори на Новий рік 2026: Андре Тан назвав відтінки, які варто обрати на свято

    00:22

    Схуднення до Нового року: які дієти працюють

    00:13

    Україну чекає велике переселення після війни: демографи назвали пріоритетні міста

    00:05
    13 Грудня

    Перехід ФОП на ПДВ — депутатка озвучила можливі збитки для Києва

    23:54

    Як зберегти тепло вдома, коли немає світла: в ДСНС порадили 5 простих способів не змерзнути

    23:45

    Як ситно вечеряти під час блекауту: кілька рецептів без світла, які врятують сім’ю

    23:45

    Банки отримали нові повноваження: рахунок закриють без пояснень

    23:37

    Нейромережа Ілона Маска навчатиме дітей у школах Сальвадора

    23:30

    Що дає ходьба для людини: експерти назвали 15 головних переваг

    23:21

    Відмова або скасування відстрочки: чи є сенс судитися з ТЦК

    23:13
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.