Новорічна трапеза зазвичай закінчується десертом – для багатьох дітей і дорослих це улюблена частина свята. У кожній родині є свої улюблені солодощі. Але якщо немає ідей, що приготувати на новий рік на солодке, то вам точно сподобається щось із нашої добірки.
Ми назвали смачні та красиві торти на Новий рік 2025 на будь-який смак. Серед них є як винахідливі, так і зовсім прості в приготуванні.
Бите скло
Цей простий у приготуванні і красивий у розрізі десерт прикрасить будь-який святковий стіл. Класичний торт Бите скло готується зі сметанного і декількох видів фруктового желе. За бажанням можна додати будь-які фрукти та ягоди.
Монастирська хата
Торт Монастирська хата ідеально підходить на Новий рік через зовнішній вигляд – він схожий на засипану снігом хату. З таким десертом на столі святковий настрій гарантовано! У класичному варіанті тісто готується вручну, але для спрощення рецепта можна використовувати готовий лаваш.
Шоколадний торт
Любите шоколад? Тоді подайте на свято простий і смачний шоколадний торт. Гарантуємо, що приготувати його вийде з першого разу. За бажанням смак можна урізноманітнити горіхами, цитрусами чи фруктами.
Медовик
Для багатьох людей саме цей торт є найулюбленішим. Пряні коржі з медовим ароматом ідеально поєднуються зі сметанним кремом із приємною кислинкою. Щоб не морочитися з розкачуванням коржів, пропонуємо приготувати простий медовик на сковороді.
Апельсиновий кекс
Що є кулінарним символом Нового року? Звичайно ж цитруси! Тому повітряний апельсиновий кекс буде доречним на святі. У приготуванні немає нічого складного – просто змішайте всі інгредієнти, вилийте у форму і запечіть.
Новорічний чізкейк
Любителі вершкових десертів полюблять цей рецепт. Чізкейк здається складною стравою, але насправді виходить із першого разу в більшості кулінарів. А якщо хочете обійтися без духовки, то спробуйте чізкейк без випічки з сиру. Для новорічної атмосфери зробіть зверху заливку з апельсинового желе.
Морквяний торт
У багатьох людей морквяний торт асоціюється із зимовими святами. Ароматні коржі ми готуємо з моркви, горіхів і спецій. А доповнюємо десерт ніжним кисломолочним кремом. Це бездоганні ласощі і на смак, і на запах.