Яєчня є найпоширенішою стравою для сніданку, яка здебільшого не потребує багатьох продуктів, крім яєць, солі, перцю та вершкового масла. Однак відомий шеф-кухар Гордон Рамзі назвав один інгредієнт, який зробить вашу яєчню ще смачнішою, пише Parade.
За його словами, йдеться про вершковий крем або крем-фреш, який часто використовують у французьких рецептах. Цей густий, жирний молочний продукт за смаком та текстурою нагадує сметану.
Якщо ви не можете знайти цей інгредієнт у місцевому продуктовому магазині, то замість нього можна купити сметану, звичайний грецький йогурт або маскарпоне. Аби приготувати його самостійно, вам потрібно змішати 2 склянки жирних вершків та 2 столові ложки маслянки у скляній банці, після чого залишити при кімнатній температурі до загустіння.
Як приготувати яєчню за рецептом Гордона Рамзі
Аби приготувати таку яєчню, вам знадобляться яйця, вершкове масло, сіль, перець, вершковий крем та свіжа цибуля.
“У холодну сковорідку або глибоку каструлю розбийте 6 цілих холодних яєць. Потім додайте 1 столову ложку холодного вершкового масла, нарізаного кубиками. Якщо ви хочете приготувати меншу порцію, Рамзі радить взяти співвідношення яєць до масла 2:1”, – зазначають у матеріалі.
Також для приготування яєчні Рамзі використовує унікальний метод “увімкнути і вимкнути”. Спочатку він розігріває сковорідку з яйцями та маслом на сильному вогні. Потім через 20-30 секунд шеф-кухар радить забрати сковороду з вогню та продовжувати помішувати. Через 10 секунд знову поставте сковороду на вогонь. Цю техніку потрібно повторити тричі.
Коли яйця будуть готові, приправте їх та додайте вершковий крем, а також можете посипати яєчню подрібненою свіжою цибулею.