Найпростіші десерти часто випікаються у виді продовгуватого кексу. Його потім зручно нарізати на шматочки й подавати до столу.
Еxpress поділився рецептом шоколадного десерту від Мері Беррі, який не потребує значних сил чи нервів. Для його приготування потрібно взяти такі інгредієнти:
- мелений мигдаль – 55 г;
- масло або маргарин – 225 г;
- борошно – 175 г;
- цукор – 225 г;
- какао-порошок – 55 г;
- яйця великого розміру – 5 шт.;
- розпушувач 1,5 ч.л.;
- біла шоколадна стружка – 150 г.
Для глазурі додатково знадобиться 175 г темного шоколаду та 50 г вершкового масла.
Розігрійте духовку до 180C/вентилятор 160C/газ 4, потім змастіть маслом і вистеліть дві форми для хліба на 450 г пергаментом. Додайте всі інгредієнти, крім стружки, у велику миску. Збийте їх до легкої та пишної маси.
Додайте 125 г шоколадної стружки, потім розподіліть отриману суміш між формами. Вирівняйте поверхню перед випіканням і готуйте близько години. Випічка має добре піднятись і бути пружною на дотик.
Для глазурі розтопіть темний шоколад і вершкове масло в жаростійкій мисці на водяній бані. Залиште трохи охолонути, а потім додайте решту білої шоколадної стружки. Змастіть верхівки кексів.
За бажанням можна додаткового прикрасити випічку ягодами, фруктами чи якоюсь солодкою посипкою.