Жоден новорічний стіл не обходиться без бутербродів. Вони розігрівають апетит перед основною стравою і при цьому легко готуються. Крім звичних ікри з маслом є ще багато вишуканих начинок, про які ви можете не знати.
Бутерброди зі шпротами і сирком
Інгредієнти:
- чорний хліб – 6 скибочок;
- шпроти в олії – 6 шт.;
- плавлений сирок – 1 шт.;
- огірок – 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- кріп – 3 гілочки.
Хліб обсмажте на сухій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку. Кріп дрібно порубайте, часник пропустіть через прес. Сирок натріть на найдрібнішій тертці та змішайте із зеленню і часником. Огірок наріжте тонкими кружечками.
Хрусткий хліб змастіть сирною масою, викладіть шпроти і кружечки огірка. Подавайте бутерброди зі шпротами на Новий рік, за бажанням прикрасивши зеленню.
Бутерброди з червоною рибою на Новий рік із яєчним салатом
Інгредієнти:
- хліб – 8 скибочок;
- червона риба – 8 шматочків;
- яйця – 12 шт;
- гірчиця зерниста – 2 чайн. л;
- майонез – 3 стіл. л;
- сіль, перець на смак.
Яйця зваріть круто. Остудіть і дуже дрібно наріжте, змішайте з майонезом, сіллю і перцем. На кожну скибочку хліба викладіть яєчний салат і по шматку риби. Прикрасьте закуски зеленню.
Бутерброди із салямі зі свіжими овочами
Інгредієнти:
- батон – 6 скибочок;
- салямі – 50 г;
- сир – 50 г;
- огірок – 1 шт.;
- помідор – 1 шт.;
- маслини – 6 шт.
Наріжте тонкими пластинами салямі, сир, огірок і помідори. На шматочки батона викладіть скибочки сиру, потім кружечки помідора, салямі та тонко нарізаний огірок. Закріпіть бутерброди зубочистками з наколотими маслинами.
Бутерброди з шинкою та оливками
Інгредієнти:
- багет – 5 скибочок;
- оливки – 10 шт.;
- шинка – 50 г;
- майонез – 2 стол. л;
- зелень для прикраси.
Багет наріжте тонкими шматочками й обсмажте на сухій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку. Шинку натріть на крупній тертці та змішайте з майонезом. Оливки наріжте кружечками. На хрусткий хліб викладіть начинку з шинкою і шматочки оливок, прикрасьте бутерброди зеленню.