У сезон гріх не побалувати себе малосольними огірочками. Є багато способів, як їх приготувати, але один із найбільш ходових – мариновані огірки в пакеті. Вони будуть готові за ніч, а якщо хочете – то за 1 годину або навіть за 20 хвилин.
Швидкі малосольні огірки в пакеті – за 1 годину або за 20 хвилин
Інгредієнти:
- 0,5 кг огірків;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1/2 пучка кропу;
- 0,5 солі;
- 0, 5 ст. л. цукру (без гірки);
- 1 ст. л. яблучного оцту;
- 2 ст. л. олії.
Овочі помити, зрізати “попки”, розрізати поперек навпіл, а потім кожну половинку ще на 4 частини – так вони швидше промаринуються. Подрібнити кріп і часник. Скласти в звичайний харчовий кульок (або із зіп-застібкою) усі підготовлені інгредієнти, додати спеції, оцет і олію, зав’язати кульок (або закрити на застібку) і гарненько потрясти, покласти на 1 годину в холодильник. Якщо хочете, щоб овочі вийшли лише злегка маринованими, то достатньо витримати їх 15-20 хвилин.
Малосольні огірки в пакеті за ніч
Інгредієнти:
- 0,5 кг огірків;
- 0,5 ст. л. солі;
- 0,5 ч. л. цукру;
- 2-3 зубчики часнику (або за смаком);
- 1/2 пучка кропу.
Овочі потрібно вимити і зрізати в них “попки”. Подрібнити кріп. У харчовий кульок (або із зіп-застібкою) скласти кріп, видавити туди ж часник через прес, додати сіль і цукор та огірочки. Зав’язати кульок і потрясти – потрібно, щоб усі інгредієнти змішалися. Покласти на ніч у холодильник (або на день). Якщо готуєте вдень, то пакет можна періодично струшувати, щоб овочі рівномірно промаринувалися.