Традиційний японський десерт моті, що колись вважався їжею аристократів, тепер можна легко приготувати вдома.
Простий рецепт цього смаколика дозволяє додати саме ту начинку, яку ви бажаєте. Як це зробити, у Facebook розповіла кулінарка Валентина Устіян.
Що потрібно для приготування моті
Для приготування вам знадобиться простий набір інгредієнтів:
- Рисове борошно – 110 г
- Цукрова пудра – 30 г
- Рафінована олія – 20 г
- Холодна вода – 180 мл
- Барвник (за бажанням)
Для начинки:
- Крем-сир – 200 г
- Згущене молоко – 60 г
Як приготувати тісто для моті
- Змішайте всі інгредієнти для тіста до однорідності.
- Розігрійте сковороду, викладіть тісто і швидко заварюйте його лопаткою.
- Коли тісто стане м’яким і пластичним, викладіть його на присипану крохмалем поверхню і дайте охолонути.
Готуємо крем для начинки
- Крем-сир збийте зі згущеним молоком до пишної консистенції.
- Відправте готовий крем у холодильник, щоб він став густішим.
Формуємо моті
- Відріжте шматок тіста, розкачайте його.
- Викладіть в середину начинку, можна додати кілька ягід малини для смаку.
- Закрийте краї тіста, формуючи кульку, і обваляйте її в крохмалі.
- Відправте готові моті в холодильник на 1 годину для стабілізації.
Приготовані вдома моті – це не тільки смачний, а й яскравий десерт, до створення якого можна залучити дітей, зробивши процес ще цікавішим.