Багато кулінарів намагаються закрити багато різної консервації, щоб ласувати взимку. Якщо хочеться здивувати сім’ю, пропонуємо зробити “асорті” з огірків та помідорів.
Такі консервовані огірки із помідорами за рецептом “На пенсії” точно стануть хітом цієї зими. Це не тільки смачно, але ще дуже незвичайно та різноманітно. Навесні у вас точно не залишиться ні баночки.
Як приготувати овочеве асорті з огірків та помідорів.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- томати та невеликі огірки — скільки увійде до банку;
- 1 ст. ложки солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. 9% оцту;
- часник до смаку;
- зелень (листя вишні, смородини, хрону та парасольки кропу);
- запашний перець та чорний перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У чисту банку першим шаром викладаємо зелень та часник, за бажанням додаємо гострий перець.
- У помідорах за допомогою зубочистки робимо проколи, щоб не луснула шкірка. Викладаємо їх разом з огірками наступним шаром.
- Банку заливаємо окропом, після чого виливаємо його відразу в каструлю.
- У воду додаємо цукор, сіль і розмішуємо до їх повного розчинення. Доводимо до кипіння, додаємо оцет і добре перемішуємо.
- Підготовленим маринадом заливаємо банки, закриваємо їх, перевертаємо та укутуємо до остигання.