Categories: Рецепти

Як приготувати найсмачніший глінтвейн: класичний рецепт

Глінтвейн – напій з багатою історією. Ним смакували вже жителі Стародавнього Риму. Вино подавали в спеціальних керамічних посудинах, які дозволяли тривалий час підтримувати температуру.

Серед алкогольних додатків були мед, спеції та рожева олія. Важливо знати, яке вино найкраще обрати для глінтвейну та які додатки здатні зіпсувати напій.

Для глінтвейну найкраще підійде червоне вино (напівсухе або напівсолодке). Однак ніщо не заважає вам взяти сухий напій або солодке вино і відповідним чином підсолодити його або нейтралізувати цукор, що міститься в ньому. Варто розглянути іспанські, португальські або ж українські вина

Важливо обрати вино з вираженим ароматом, оскільки саме воно стане основою для запашного глінтвейну. Вино з ароматами ягід, прянощів чи цитрусових викличе додаткове смакове захоплення.

Важливі моменти приготування глінтвейну

Глінтвейн варто варити при помірній температурі, не доводячи його до кипіння. Висока температура може вплинути на смакові властивості вина. Додавання свіжих фруктів, горіхів чи деяких екзотичних спецій може надати вашому глінтвейну унікальний смаковий шарм.

Чого не варто додавати

Солодкі вина можуть зробити глінтвейн надто солодким, Важливо збалансувати солодкість вина з іншими інгредієнтами. Хоча гвоздика, кориця та інші спеції – невіддільна частина глінтвейну, може викликати неприємний гострий смак. Дотримуйтеся рецепта та додавайте спеції з обережністю.

Цитрусові додають глінтвейну свіжості, але занадто великі кількості можуть призвести до надмірного кислого смаку.

Інгредієнти

  • вино (червоне) –  одна пляшка;
  • мед – одна стол. ложка;
  • мускатный горіх – за смаком;
  • вода – одна/третя стаканчику;
  • гвоздика – 3 шт.
  • кориця – 1 шт

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність, наприклад – турку мускатний горіх, гвоздику, корицю, залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). За смаком можна додати  кружечок апельсину. Далі в окремий посуд вливається вино та підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігрілося, у нього вливається весь вміст турки та мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сповідь без священника. У Швейцарії церква встановила цифровий аватар Ісуса

У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…

6 години ago

Забудьте про пільги: пенсіонерів зроблять ще біднішим – за що тепер змусять заплатити

Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…

6 години ago

Грабіжницькі націнки: магазини штучно завищують ціни на основні продукти

Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…

6 години ago

Від мобілізації не втекти: дані, які важко заперечити – скільки українців ще призвуть

Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн ​​чоловіків віком від 25…

6 години ago

За американське авто можуть відібрати права: на що звернути увагу

В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…

6 години ago

Відповідь обов’язково буде: у Москві брязкають зброєю, сиплють погрозами та лякають світ Путіним

Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…

7 години ago