Categories: Рецепти

Як приготувати найсмачніший глінтвейн: класичний рецепт

Глінтвейн – напій з багатою історією. Ним смакували вже жителі Стародавнього Риму. Вино подавали в спеціальних керамічних посудинах, які дозволяли тривалий час підтримувати температуру.

Серед алкогольних додатків були мед, спеції та рожева олія. Важливо знати, яке вино найкраще обрати для глінтвейну та які додатки здатні зіпсувати напій.

Для глінтвейну найкраще підійде червоне вино (напівсухе або напівсолодке). Однак ніщо не заважає вам взяти сухий напій або солодке вино і відповідним чином підсолодити його або нейтралізувати цукор, що міститься в ньому. Варто розглянути іспанські, португальські або ж українські вина

Важливо обрати вино з вираженим ароматом, оскільки саме воно стане основою для запашного глінтвейну. Вино з ароматами ягід, прянощів чи цитрусових викличе додаткове смакове захоплення.

Важливі моменти приготування глінтвейну

Глінтвейн варто варити при помірній температурі, не доводячи його до кипіння. Висока температура може вплинути на смакові властивості вина. Додавання свіжих фруктів, горіхів чи деяких екзотичних спецій може надати вашому глінтвейну унікальний смаковий шарм.

Чого не варто додавати

Солодкі вина можуть зробити глінтвейн надто солодким, Важливо збалансувати солодкість вина з іншими інгредієнтами. Хоча гвоздика, кориця та інші спеції – невіддільна частина глінтвейну, може викликати неприємний гострий смак. Дотримуйтеся рецепта та додавайте спеції з обережністю.

Цитрусові додають глінтвейну свіжості, але занадто великі кількості можуть призвести до надмірного кислого смаку.

Інгредієнти

  • вино (червоне) –  одна пляшка;
  • мед – одна стол. ложка;
  • мускатный горіх – за смаком;
  • вода – одна/третя стаканчику;
  • гвоздика – 3 шт.
  • кориця – 1 шт

Як приготувати:

Потрібно висипати в ємність, наприклад – турку мускатний горіх, гвоздику, корицю, залити водою і довести до закипання (кипить одну хвилину). За смаком можна додати  кружечок апельсину. Далі в окремий посуд вливається вино та підігрівається на невеликому вогнику. Як тільки вино підігрілося, у нього вливається весь вміст турки та мед, і все нагрівається до сімдесяти градусів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Рада не пощадила українців: нардепи підтримали історичне підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав до другого читання законопроєкт…

58 секунд ago

Після виходу з Вугледара 72-й ОМБр наказали знову займати позиції на фронті замість відновлення

Бійцям знекровленої 72-ї окремої механізованої бригади після виходу з Вугледара віддали наказ без відпочинку знову займати позиції. Про…

10 хв. ago

Розкрито зухвалу вимогу принца Луї до Кейт Міддлтон

Принц Луї, наймолодша дитина принца Вільяма та Кейт Міддлтон, має справжній характер. Шестирічного хлопчика часто…

18 хв. ago

Друзі Путіна захопили землю в Криму: будуватимуть стоянку для яхт російських багатіїв

Мільярдери з найближчого оточення президента Росії Аркадій та Борис Ротенберги за останні півтора роки заволоділи…

27 хв. ago

У Київводоканалі не хочуть пити власну воду: підприємство замовляє особливу, у пляшках

ПрАТ "АК "Київводоканал" замовляє питну воду в пляшках. Один цей факт ставить крапку в дискусії про…

35 хв. ago

Глибоко під поверхнею Місяця виявлено несподіваний рух: що там відбувається

Астрономи провели аналіз нових даних, отриманих з орбітальних космічних апаратів, що обертаються навколо Місяця, що…

44 хв. ago