Мішленівський шеф-кухар Поппі О’Тул поділилася рецептом смачної пасти, яка точно всім сподобається. Для приготування пасти з курячим песто вона використовує мультиварку, пише The Independent.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 курячі грудки без шкіри та кісток;
- 100 мл сухого білого вина (або використовуйте курячий бульйон);
- 100 г пармезану, натертого на тертці, та шкірка пармезану, якщо вона у вас є, плюс додатково для завершення;
- 70 г підсмажених кедрових горіхів;
- 1 кулька моцарели вагою 200 г, розірвана на шматочки;
- 3 подрібнені зубчики часнику;
- 2 ст.л. жирного вершкового сиру;
- 100 г базиліка, плюс додаткові листочки для подачі;
- вичавлений лимонний сік;
- 500 мл гарячого курячого бульйону;
- 300 г макаронних виробів рігатоні;
- жменя помідорів чері, розрізаних навпіл;
- 3 ст.л. оливкової олії;
- сіль і чорний перець.
Спосіб приготування
Спочатку посоліть та поперчіть курячі грудки. Покладіть їх у чашу мультиварки разом з вином або бульйоном, пармезаном, кедровими горіхами, моцарелою, часником та вершковим соусом. Ще раз добре приправте все, накрийте кришкою та готуйте на високому рівні впродовж двох-трьох годин або на низькому рівні протягом шести-семи годин. Коли курка буде готова, вийміть її з мультиварки.
Після цього додайте базилік, лимонний сік і гарячий курячий бульйон у мультиварку та збийте за допомогою ручного блендера. Додайте макарони, перемішайте, накрийте кришкою та варіть на високому рівні від 40 хвилин до години, поки макарони не будуть м’якими. Одночасно розділіть курячі грудки, аби подрібнити їх.
Коли макарони зваряться, покладіть курку назад в мультиварку, додайте помідори чері, полийте оливковою олією та ще раз трохи посипте тертим пармезаном. Подавайте до столу одразу.