Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.
Інгредієнти:
Для пасти:
- 75 г тертого сиру чеддер
- Олія для змащування
- Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).
Для томатного соусу:
- 500 г помідорів у власному соку
- Дві столові ложки пасти з в’ялених томатів
- Одна столова ложка цукру
- Одна столова ложка чебрецю
- Одна столова ложка шавлії
- Сіль і перець
Для соусу з ковбаси та шпинату:
- 450 г ковбаси
- 250 г нарізаних печериць
- 200 мл сметани
- 100 г шпинату
- Два розчавлених зубчики часнику
- Одна столова ложка борошна
- Одна столова ложка чилі (за бажанням)
- Одна столова ложка олії для приготування
- Сіль і перець
Як приготувати:
- Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.
- Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм’якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.
- Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м’ясо дерев’яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п’яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.
- Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.
- Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху – соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.
- Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.