“Майонезні” салати вважаються атрибутами новорічних свят. Однак їх дуже смачно їсти і влітку — з деякими змінами. Ми розповідали, як приготувати літній “Олів’є”. Тепер ділимось рецептом апетитного та свіжого крабового салату.
Цей салат стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу. Яскраві кольори та ніжний смак не залишать байдужим жодного гостя. “Телеграф” ділиться простим рецептом.
Інгредієнти:
- Крабові палички — 250 г
- Солодкий перець — 1 шт
- Помідори — 2-3 шт.
- Яйця — 4 шт.
- Пучок зелені
- Твердий сир — 150 г
- Майонез — 200 г
- Сметана — 2 ст. л.
- Діжонська гірчиця — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Перш за все, готуємо соус. Для цього змішуємо майонез, сметану та гірчицю. Відставляємо.
- Яйця відварюємо. Охолоджуємо їх, чистимо від шкаралупи та нарізаємо кубиками. Крабові палички, помідори, перець та зелень також нарізаємо кубиками. Сир натираємо на крупній тертці.
- На пласку тарілку встановлюємо кондитерське кільце. Можна зробити це і без кільця, але тоді шари не будуть такими красивими.
- Викладаємо шари, кожен з яких змащуємо соусом, в такому порядку: крабові палички, зелень, перець, яйця, помідори, тертий сир.