У цих чебуреках немає м’яса, але ти навіть не звернеш на це уваги, коли спробуєш їх. Вони дуже смачні!
Чебуреки – це традиційна страва кримськотатарської кухні. Зазвичай їх готують із пісного тонкого тіста з начинкою з м’ясного фаршу, цибулі та зелені, а потім обсмажують в олії до золотистої скоринки. Але з нагоди Великого посту Люкс пропонує версію з грибами.
Рецепт пісних чебуреків
Інгредієнти:
Тісто:
– 500 г борошна
– 250 мл окропу
– сіль
2 ст. л. рослинної олії
Начинка:
– 1 цибулина
– 1 морквина
– 500 г печериць
– сіль
– перець
Для смаження:
– 500 мл рослинної олії
Приготування:
- До борошна додай 1 ч. л. солі, олію та окріп. Спочатку перемішай ложкою, потім обережно виміси тісто руками. Загорни його в плівку і залиш на 15 хвилин.
- Приготуй начинку. Цибулю наріж кубиками, моркву натри на тертці й обсмаж на 2 ст. л. олії до золотистості. Гриби дрібно поріж, додай до овочів, посоли, поперчи і тушкуй, поки не випарується волога.
- Тісто вимішай і розділи на 15 шматочків. Кожен шматочок розкачай у круглий пласт розміром із блюдечко. Виклади на нього 1 ст. л. начинки, сформуй чебурек і щільно защипай краї.
- У сковороду налий олію, добре нагрій її і виклади два чебуреки. Смаж на середньому вогні до золотистої скоринки, потім переверни і смаж з іншого боку також до золотистості. Посмаж усі чебуреки, за необхідності підливаючи олію. Готово!
До цих чебуреків гарним доповненням буде легкий суп із гречкою, який також підходить для посту.