• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • 92-річна китаянка розкрила секрет довголіття
    • Українцям озвучили тариф на газ із 1 вересня: скільки платитимемо
    • Бджолиний колапс в Україні: екологи назвали ключові фактори
    • Іран пригрозив ядерною атакою по Ізраїлю: що відомо
    • Росіяни застосовують нову тактику повітряних атак
    • Гелікоптер з туристами впав у море біля узбережжя Афін
    • ТОП-5 авто, які зараз не варто купувати в Україні: ризики, про які мовчать продавці
    • У Саудівській Аравії стратили журналіста, який писав про корупцію в королівській родині
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Котлети виходять сухими та твердими: що не можна додавати у фарш

    Котлети виходять сухими та твердими: що не можна додавати у фарш

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина23 Грудня 2024, 09:001 хвилина на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо ви хочете приготувати м’які, ароматні та винятково соковиті котлети, є два найпоширеніші інгредієнти, яких слід уникати додавання до суміші для рубленого м’яса.

    Ці інгредієнти, які часто використовуються багатьма домашніми кухарями, можуть зробити котлети сухими та жорсткими, а не ніжними та смачними.

    Перший інгредієнт, який слід виключити, – це яєчний білок. Хоча яйця зазвичай додаються для того, щоб зв’язати котлети та зберегти їхню форму, яєчний білок може мати протилежний ефект.

    Під час смаження яєчний білок згортається і вбирає вологу, залишаючи котлети сухими. Оскільки м’ясо вже багате на білок, яєчний білок не потрібен. Замість цього можна додати тільки жовток. Він містить здебільшого жири, які посилюють соковитість і ніжність котлет.

    Другий інгредієнт, якого слід уникати, – це хліб, замочений у молоці. Хоча замочування хліба є звичайною практикою для пом’якшення котлет, молоко містить білки, які також можуть вплинути на текстуру січеного м’яса. Найкраща альтернатива – замочування хліба у звичайній воді.

    Важливо використовувати хліб у міру, оскільки додавання занадто великої кількості може негативно вплинути на смак і текстуру. Хороше співвідношення – близько 250 грамів білого хліба на 1 кілограм м’яса. Використання правильної кількості забезпечує економічну ефективність без шкоди для якості страви.

    котлети фарш

    Читайте також

    Рецепт олів’є по-новому: чим замінити ковбасу для кращого смаку

    Літній рецепт: хрусткі огірки всього за одну годину

    Як приготувати молоду картоплю, щоб усі просили добавку: простий, але бездоганний рецепт

    Останні новини
    Сьогодні

    92-річна китаянка розкрила секрет довголіття

    09:50

    Українцям озвучили тариф на газ із 1 вересня: скільки платитимемо

    09:45

    Бджолиний колапс в Україні: екологи назвали ключові фактори

    09:40

    Іран пригрозив ядерною атакою по Ізраїлю: що відомо

    09:38

    Росіяни застосовують нову тактику повітряних атак

    09:25

    Гелікоптер з туристами впав у море біля узбережжя Афін

    09:13

    ТОП-5 авто, які зараз не варто купувати в Україні: ризики, про які мовчать продавці

    09:00

    У Саудівській Аравії стратили журналіста, який писав про корупцію в королівській родині

    08:48

    Небезпечна ніч в Орлі: безпілотники атакували нафтовий об’єкт у РФ

    08:48

    Пенсійні виплати людям з інвалідністю у 2025 році: що змінилось

    08:41
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.