• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Іран збільшив запаси урану, збагаченого майже до рівня створення ядерної зброї: в МАГАТЕ б’ють на сполох
    • Мобілізація-2025: як призиватимуть чоловіків віком 50+ у червні
    • Скільки на нерухомості заробляють в різних країнах Європи
    • Не прийдеться чекати до 60 років: хто з українців має право на дострокову пенсію
    • Картину легендарного художника знайшли на смітнику: як вона виглядає і скільки коштує
    • Українські винищувачі отримали доступ до “Wi-Fi НАТО”: що це означає
    • Цукерберг розроблятиме пристрої доповненої реальності для армії США: що відомо про проєкт
    • Захоплення шести великих міст: у Путіна вибухнули погрози на адресу України
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Котлети виходять сухими та твердими: що не можна додавати у фарш

    Котлети виходять сухими та твердими: що не можна додавати у фарш

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина23 Грудня 2024, 09:001 хвилина на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо ви хочете приготувати м’які, ароматні та винятково соковиті котлети, є два найпоширеніші інгредієнти, яких слід уникати додавання до суміші для рубленого м’яса.

    Ці інгредієнти, які часто використовуються багатьма домашніми кухарями, можуть зробити котлети сухими та жорсткими, а не ніжними та смачними.

    Перший інгредієнт, який слід виключити, – це яєчний білок. Хоча яйця зазвичай додаються для того, щоб зв’язати котлети та зберегти їхню форму, яєчний білок може мати протилежний ефект.

    Під час смаження яєчний білок згортається і вбирає вологу, залишаючи котлети сухими. Оскільки м’ясо вже багате на білок, яєчний білок не потрібен. Замість цього можна додати тільки жовток. Він містить здебільшого жири, які посилюють соковитість і ніжність котлет.

    Другий інгредієнт, якого слід уникати, – це хліб, замочений у молоці. Хоча замочування хліба є звичайною практикою для пом’якшення котлет, молоко містить білки, які також можуть вплинути на текстуру січеного м’яса. Найкраща альтернатива – замочування хліба у звичайній воді.

    Важливо використовувати хліб у міру, оскільки додавання занадто великої кількості може негативно вплинути на смак і текстуру. Хороше співвідношення – близько 250 грамів білого хліба на 1 кілограм м’яса. Використання правильної кількості забезпечує економічну ефективність без шкоди для якості страви.

    котлети фарш

    Читайте також

    Літній хіт: як приготувати домашнє морозиво з полуниці та йогурту за 5 хвилин

    Секретна порада шеф-кухарів: коли соєвий соус у салаті — це смакота, а коли — ні

    Легендарний торт “Карпати” з 80-х: як приготувати популярний радянський десерт

    Останні новини
    Сьогодні

    Іран збільшив запаси урану, збагаченого майже до рівня створення ядерної зброї: в МАГАТЕ б’ють на сполох

    19:58

    Мобілізація-2025: як призиватимуть чоловіків віком 50+ у червні

    19:48

    Скільки на нерухомості заробляють в різних країнах Європи

    19:44

    Не прийдеться чекати до 60 років: хто з українців має право на дострокову пенсію

    19:37

    Картину легендарного художника знайшли на смітнику: як вона виглядає і скільки коштує

    19:33

    Українські винищувачі отримали доступ до “Wi-Fi НАТО”: що це означає

    19:27

    Цукерберг розроблятиме пристрої доповненої реальності для армії США: що відомо про проєкт

    19:06

    Захоплення шести великих міст: у Путіна вибухнули погрози на адресу України

    19:04

    У Німеччині літак упав на житловий будинок: є загиблі

    18:56

    5 звичок Скарлетт Йоханссон, які допомагають їй сяяти в 40 років

    18:53
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.