Обов’язково спробуйте приготувати її вдома — не пошкодуєте
Ми розповідали, що можна додати до тушкованої капусти
, щоб страва стала апетитнішою. Тепер ділимось рецептом особливо смачного бігосу.
Це давній український спосіб тушкування капусти. Рецептом у своєму інстаграмі поділився відомий шеф-кухар Анатолій Добровольський.
Інгредієнти:
- качан капусти
- дві великі цибулини
- 4-5 зелених кислих яблук
- 500-700 г буженини, шинки або ростбіфу
- 200 г вершкового масла
- 0,5 столової ложки меленої зіри
- 0,5 столової ложки коріандру
- 1-1,5 літри бульйон або води
- сіль
- перець
- лимонний сік
- сметана
- зелень
Спосіб приготування:
- Капусту розрізаємо на дві половини. Кожну із них ділимо ще навпіл. Ножем або шинковкою кришимо її.
- Солимо її і ретельно проминаємо руками, щоб овоч пустив сік. Цибулю чистимо, нарізаємо її тоненькими напівкільцями. Додаємо до капусти і ще раз проминаємо руками.
- Зелені кислі яблука чистимо від шкірки. Нарізаємо їх скибочками та викладаємо у воду, в яку попередньо вичавили трохи лимонного соку.
- М’ясо нарізаємо тоненькими скибочками. Розтоплюємо вершкове масло.
- У каструлю додаємо дві столові ложки масла, поверх нього викладаємо шар капусти. На неї — по шару яблук та м’яса. Повторюємо, поки не закінчиться капуста.
- Приправляємо страву перцем. Заливаємо бульйоном до половини і ставимо тушкуватись на плиту.
- Готуємо страву дві години на маленькому вогні. Каструлю при цьому треба постійно струшувати, щоб капуста не пригоріла.
Подаємо страву зі сметаною та зеленою цибулею. Виходить так смачно, що можна з’їсти одразу всю каструлю.