Картопля з куркою – це дуже проста та ситна страва, яку легко приготувати й нагодувати всю сім’ю. Її можна зробити в одній каструлі.
Як пише BBC Good Food, цієї порції достатньо для чотирьох осіб. На кулінарному сайті страва отримала високі оцінки, а коментатори назвали її ідеальною для холодної пори року.
Для приготування знадобляться:
- курячі стегна без кісток – 8 шт.;
- олія – 1 ст.л.
- ріпчаста цибуля – 5 шт.;
- борошно – 2 ст.л.
- кубики курячого бульйону – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- картопля – 400 г;
- заморожений горошок – 200 г;
- зірниста гірчиця – 1 ст.л.;
- свіжа зелень – жменя.
Нагрійте у чайнику 750 мл води. У цей час обсмажте курячі стегна в олії в каструлі. Додайте туди подрібнену цибулю і готуйте до рум’яного кольору. Кубики бульйону додайте разом з борошном, перемішайте до однорідності й поступово влийте гарячу воду з чайника.
Додайте нарізану моркву та картоплю, довівши до кипіння. Накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Після цього зніміть кришку, тушкуйте 15 хвилин, всипте горошок і готуйте ще 5 хвилин.
Приправте за смаком. Останньою всипаємо гірчицю. Розкладіть страву по тарілках і прикрасьте зеленню.