Ніщо не зрівняється зі смаком чашки чаю у холодну погоду і ще краще, коли до неї є смачний десерт. Кавовий торт є одним із найпопулярніших рецептів завдяки його насиченому унікальному смаку, але його також неймовірно легко випікати.
Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм простим рецептом цього смаколика. Все приготування займе у вас 10-15 хвилин, за виключенням часу на випікання у духовці.
Це прекрасний десерт, щоб вразити близьких або порадувати для себе у вільний день холодної пори року.
Для коржів потрібні:
- масло – 175 г;
- волоські горіхи – 75 г;
- цукор – 175 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 150 г;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- холодне еспресо – 50 мл.
Крем готується з 65 г вершкового масла, 125 г цукрової пудри та 40 мл міцного еспресо. Щоб зробити глазур знадобиться 100 г цукрової пудри та 20 мл еспресо
Розігрійте духовку до 180°С або газової марки 4, потім змастіть дві форми для випічки вершковим маслом і застеліть пергаментом.
Помістіть дві третини волоських горіхів у кухонний комбайн і подрібніть їх у дрібний порошок. Потім наріжте кубиками вершкове масло, помістіть його в миску з цукром і збивайте до отримання легкої та пухкої суміші.
Поступово вбийте яйця в суміш і обережно вмішайте подрібнені волоські горіхи. Додайте борошно, розпушувач і дрібку солі і перемішуйте, поки все не з’єднається.
Решту волоських горіхів крупно подрібніть і додайте в тісто, останньою влийте каву.
Розподіліть суміш між формочками і потім випікайте в духовці 20–25 хвилин або поки вона не стане світло-золотисто-коричневого кольору.
Коли коржі будуть готові, вийміть їх з духовки та дайте охолонути у формах протягом п’яти хвилин, перш ніж перемістити на решітку до повного охолодження.
Для начинки збийте масло з пудрою до пишною маси, а потім додайте каву и перемішайте.
Щоб зробити глазур, просійте цукрову пудру в миску і додайте потроху каву, доки не отримаєте густу однорідну суміш. Змастіть коржі кремом, зверху нанесіть глазур. Прикрасити можна залишками волоських горіхів.