• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Квартири, машини та земельні ділянки: чи можуть відібрати майно ухилянтів
    • Знижки на газ, воду, світло і не тільки: кому “уріжуть” плату за комуналку
    • Нідерланди не можуть розширити склад боєприпасів через борсуків
    • ТЦК знайшли нову підставу для шалених штрафів: навіть не ваша вина
    • Постріл у спину: Росія звинуватила Сербію у зраді
    • Виверження вулкана на російському острові змінило клімат на Землі: що відомо
    • Скасування спецпенсій прокурорам: законопроєкт не пройшов профільний комітет парламенту
    • Комунальні послуги знову дорожчають: одразу кілька платежів влуплять по кишені
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашню

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашню

    Романчук МиколаРоманчук Микола21 Жовтня 2024, 23:183 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ви точно помічали, що їжа в ресторанах набагато смачніша, ніж та, що була приготовлена вдома. Через це може здаватись, що ви просто готуєте гірше за шеф-кухаря. Але це не так.

    Справа в тому, що основними принципами роботи кухні будь-якого закладу є швидкість та якість. Саме тому були розроблені так звані чит-коди, що здатні покращити і структуру і смак страви. Це своєрідні кулінарні секрети, що створені професіоналами з багаторічним досвідом, в той час як звичайні кулінари про них можуть і не здогадуватись. Топ-5 основних чит-кодів розповів у своєму YouTube-каналі шеф-кухар Джошуа Вайсман.

    Сіль та час

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЗавдяки солі можна досягти того, що свине або куряче м’ясо стане стало соковитим. Якщо посолити ці продукти безпосередньо перед приготуванням, сіль залишиться лише зовні. Але, зробивши це заздалегідь, продукт встигне просолитись повністю. З волокон буде витягнуто трохи вологи та розщеплені білки. Це процес зробить м’ясо не лише більш соковитим, але й ніжним. Аналогічний ефект можна отримати, посоливши овочі заздалегідь.

    Сіль та кислота

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЗа словами шеф-кухаря, ресторан, що подає недосолену їжу, не може вважатись вартим уваги. Але у використання солі є одна обов’язкова умова. Відразу після того, як ви посолили страву, слід додати трохи кислоти. Це може бути оцет або лимонний чи лаймовий сік. Цей прийом ще більше розкриє смак страви та зробить її структуру більш ніжнішою.

    Вага

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЯк в кухарів в ресторанах виходить робити одну і ту ж страви щодня так, щоб її смак не відрізнявся? Такий ефект досягається на лише дотриманням рецепту, але й чітких пропорцій. Таким чином рецепт стандартизується, і навіть якщо буде переходити від шефа до шефа, страва залишатиметься незмінно якісною та смачною.

    Попереднє смаження у фритюрі

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЧому страва з фритюру подається у ресторанах за лічені хвилини, в той час як на її приготування вдома слід витратити досить багато часу? Насправді, більшість страв готуються наперед. Для цього олію розігрівають до 140-160 градусів, тобто набагато менше, ніж потрібно для швидкого приготування. Страву опускають в олію та дають кляру “схопитись” а основному продукту приготуватись всередині. Далі страву дістають з фритюрниці та заморожують. В такому вигляді вона може зберігатись протягом 4 днів. Коли прийде час подавати клієнтам, достатньо лише опустити заморожену страву у фритюр, розігрітий до 190 градусів, та зачекати, поки кляр не набуде потрібного вам кольору. Зазвичай на це потрібно витратити 1-3 хвилини.

    Конфі

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЦе слово французького походження, що в перекладі означає “консервований”. Під час застосування цього методу, продукт не піддається впливу високих температур і готується протягом тривалого часу. Тоді всі смаки концентруються всередині страви і продукт набуває насиченості та соковитості.

    домашня кухня їжа кулінарні секрети ресторан щеф-кухар

    Читайте також

    Літній хіт: як приготувати домашнє морозиво з полуниці та йогурту за 5 хвилин

    Секретна порада шеф-кухарів: коли соєвий соус у салаті — це смакота, а коли — ні

    Легендарний торт “Карпати” з 80-х: як приготувати популярний радянський десерт

    Останні новини
    Сьогодні

    Квартири, машини та земельні ділянки: чи можуть відібрати майно ухилянтів

    00:38

    Знижки на газ, воду, світло і не тільки: кому “уріжуть” плату за комуналку

    00:31

    Нідерланди не можуть розширити склад боєприпасів через борсуків

    00:22

    ТЦК знайшли нову підставу для шалених штрафів: навіть не ваша вина

    00:14

    Постріл у спину: Росія звинуватила Сербію у зраді

    00:07
    29 Травня

    Виверження вулкана на російському острові змінило клімат на Землі: що відомо

    23:54

    Скасування спецпенсій прокурорам: законопроєкт не пройшов профільний комітет парламенту

    23:45

    Комунальні послуги знову дорожчають: одразу кілька платежів влуплять по кишені

    23:37

    SpaceX не позаздриш: Китай успішно випробував багаторазову ракету

    23:30

    Штрафу не буде: водіям дозволили не показувати документи на блокпостах

    23:21
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.