• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У США звільнили ключових прокурорів, які вели справи про штурм Капітолію
    • В Україні підвищать пенсії після дня народження: які суми доплат передбачені
    • На пляжах Одеси аншлаг: попри обстріли, туристів стало більше
    • “Нефункціональна, популістична”: нардепка Безугла розкритикувала Конституцію України
    • Росія стягує стратегічну авіацію до кордонів України: зафіксовано 10 літаків
    • В Україні з обігу зникнуть популярні банкноти: що зміниться для українців
    • В Україні зростає кількість справ за ухилення від мобілізації
    • Топ-5 простих способів швидко прочистити будь-який злив у домі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашню

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашню

    Романчук МиколаРоманчук Микола21 Жовтня 2024, 23:183 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ви точно помічали, що їжа в ресторанах набагато смачніша, ніж та, що була приготовлена вдома. Через це може здаватись, що ви просто готуєте гірше за шеф-кухаря. Але це не так.

    Справа в тому, що основними принципами роботи кухні будь-якого закладу є швидкість та якість. Саме тому були розроблені так звані чит-коди, що здатні покращити і структуру і смак страви. Це своєрідні кулінарні секрети, що створені професіоналами з багаторічним досвідом, в той час як звичайні кулінари про них можуть і не здогадуватись. Топ-5 основних чит-кодів розповів у своєму YouTube-каналі шеф-кухар Джошуа Вайсман.

    Сіль та час

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЗавдяки солі можна досягти того, що свине або куряче м’ясо стане стало соковитим. Якщо посолити ці продукти безпосередньо перед приготуванням, сіль залишиться лише зовні. Але, зробивши це заздалегідь, продукт встигне просолитись повністю. З волокон буде витягнуто трохи вологи та розщеплені білки. Це процес зробить м’ясо не лише більш соковитим, але й ніжним. Аналогічний ефект можна отримати, посоливши овочі заздалегідь.

    Сіль та кислота

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЗа словами шеф-кухаря, ресторан, що подає недосолену їжу, не може вважатись вартим уваги. Але у використання солі є одна обов’язкова умова. Відразу після того, як ви посолили страву, слід додати трохи кислоти. Це може бути оцет або лимонний чи лаймовий сік. Цей прийом ще більше розкриє смак страви та зробить її структуру більш ніжнішою.

    Вага

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЯк в кухарів в ресторанах виходить робити одну і ту ж страви щодня так, щоб її смак не відрізнявся? Такий ефект досягається на лише дотриманням рецепту, але й чітких пропорцій. Таким чином рецепт стандартизується, і навіть якщо буде переходити від шефа до шефа, страва залишатиметься незмінно якісною та смачною.

    Попереднє смаження у фритюрі

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЧому страва з фритюру подається у ресторанах за лічені хвилини, в той час як на її приготування вдома слід витратити досить багато часу? Насправді, більшість страв готуються наперед. Для цього олію розігрівають до 140-160 градусів, тобто набагато менше, ніж потрібно для швидкого приготування. Страву опускають в олію та дають кляру “схопитись” а основному продукту приготуватись всередині. Далі страву дістають з фритюрниці та заморожують. В такому вигляді вона може зберігатись протягом 4 днів. Коли прийде час подавати клієнтам, достатньо лише опустити заморожену страву у фритюр, розігрітий до 190 градусів, та зачекати, поки кляр не набуде потрібного вам кольору. Зазвичай на це потрібно витратити 1-3 хвилини.

    Конфі

    Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашнюЦе слово французького походження, що в перекладі означає “консервований”. Під час застосування цього методу, продукт не піддається впливу високих температур і готується протягом тривалого часу. Тоді всі смаки концентруються всередині страви і продукт набуває насиченості та соковитості.

    домашня кухня їжа кулінарні секрети ресторан щеф-кухар

    Читайте також

    Готується швидко, з’їдається ще швидше: топ-7 сніданків для дітей у спеку

    Салат із молодої картоплі став хітом літа серед українців

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    HRWS
    Останні новини
    28 Червня

    У США звільнили ключових прокурорів, які вели справи про штурм Капітолію

    20:36

    В Україні підвищать пенсії після дня народження: які суми доплат передбачені

    20:01

    На пляжах Одеси аншлаг: попри обстріли, туристів стало більше

    19:57

    “Нефункціональна, популістична”: нардепка Безугла розкритикувала Конституцію України

    19:50

    Росія стягує стратегічну авіацію до кордонів України: зафіксовано 10 літаків

    19:45

    В Україні з обігу зникнуть популярні банкноти: що зміниться для українців

    19:42

    В Україні зростає кількість справ за ухилення від мобілізації

    19:38

    Топ-5 простих способів швидко прочистити будь-який злив у домі

    18:44

    Які рослини найчастіше приваблюють шкідників і комах у саду: перелік культур та поради

    18:39

    Електромобіль Tesla самостійно проїхав від заводу до нового власника без водія

    14:00
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.