Сінабон вперше побачив світ у 1985 році в Сієтлі, що у штаті Вашингтон США. Саме там батько та син на прізвище Комен, вирішили відкрити власну пекарню та після сотень невдалих спроб винайшли ідеальне тісто для випічки.
З тих пір мережа пекарень цієї родини відома по всьому світу, а сінабони стали улюбленими ласощами як дорослих, так і дітей. А сьогодні рецептом сінабонів в Instagram поділилась блогерка з ніком grennysmith.
Інгредієнти на 16 шт сінабонів
- Борошно – 570 гр
- Молоко – 250 мл
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 3 ст.л.
- Сухі дріжджі – 11 гр
- Вершкове масло – 60 гр
Інгредієнти для начинки
- Вершкове масло (м’яке)– 100 гр
- Цукор – 150 гр
- Кориця – 20 гр
Інгредієнти для глазурі
- Маскарпоне – 250 гр
- Молоко – 3 ст.л.
- Цукрова пудра – 150 гр
Спосіб приготування
1.Сухі дріжджі розвести у теплому молоці із додаванням ложки цукру.
2. Замісити тісто. Можна використовувати хлібопічку, або зробити це руками. В останньому випадку слід добряче побити тістом об стіл. Варто зауважити: щойно тісто набухне, воно стане більш пружнім та перестане липнути до рук. Тому не варто зловживати додаванням борошна до моменту набухання тіста.
3. Тісто покласти в миску, накрити рушником та залишити відпочивати на одну годину в теплому приміщенні без протягів.
4. На присипаному борошном столі розкачати все тісто у великий прямокутник товщиною не більше 1 см.
5. Щедро змастити вершковим маслом та присипати корицею.
6. Загорнути тісто у цупкий рулет та розрізати його навпіл. Потім ще раз навпіл і так допоки не отримаєте 16 майбутніх сінабонів.
7. Деко застелити пергаментом та викласти булочки на невеликій відстані одна від одної. Накрити рушником та залишити на 30 хв.
8. Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хв.
9. Змішати всі продукти для глазурі та полити нею ще гарячі булочки.