Карбонара – відома італійська паста з вершковим соусом та беконом. Готувати карбонару нескладно, а за рецептом британського шеф-кухаря приготувати пасту можна приблизно за 10 хвилин.
Про те, як готувати карбонару за 10 хвилин, розповідає кулінарний сайт з рецептами Гордона Рамзі.
Що потрібно для карбонари
Для того, щоб приготувати карбонару швидко, знадобляться такі продукти:
- спагеті – 125 г;
- горошок (заморожений або консервований) – 30 г;
- бекон – 80 г;
- яйця – 2 шт.;
- крем-фреш (або жирні вершки) – 1,5 ст. л.;
- печериці – 2 шт.;
- перець чилі – 1 шт.;
- оливкова олія – до смаку;
- часник – 2 зубчики;
- пармезан – 50-60 г;
- петрушка – невелика жменька;
- сіль – до смаку;
- перець – до смаку.
Як готувати карбонару за рецептом Гордона Рамзі
Закип’ятіть в каструлі воду і всипте макарони. Загальний час готування залежить від того, наскільки швидко зваряться спагеті, тож обов’язково обирайте тоненькі, найшвидшого приготування.
Пательню з антипригарним покриттям поставте розігріватися на середній вогонь, додавши столову ложку оливкової олії. Наріжте бекон на невеликі смужки та покладіть їх в пательню, коли олія розігріється.
Також додайте трохи перцю до смаку. Очистьте і наріжте часник, помийте і наріжте на тоненькі скибочки печериці та чилі. Приблизно через 2 хвилини після початку готування бекону додайте часник, а потім гриби та перець чилі.
Печериці можна використовувати як свіжі, так і консервовані, а чилі можна не додавати, якщо не любите гостре.
Готуйте, поки бекон не стане хрустким, а гриби не набудуть золотистого кольору. Тоді страву необхідно посолити. Відділіть жовтки від білків – за рецептом Рамзі, для пасти використовуються лише жовтки.
Натріть 40 г сиру в миску з жовтками, потім влийте вершки і перемішайте суміш. Додайте чайну ложку питної холодної води, щоб суміш стала більш рідкою.
Коли гриби з беконом будуть майже готові, всипте горошок та влийте декілька ложок рідини з-під макаронів. Коли спагеті будуть готові, злийте з них воду, залишивши трохи рідини для соусу. Приправте макарони, а потім додайте до бекону з горошком.
Перемішайте пасту, а приблизно через 30 секунд додайте яєчну суміш, зменште вогонь і, перемішуючи, смажте ще трохи до готовності. Розкладіть пасту по тарілках та прикрасьте митою петрушкою та рештою сиру.