Тушковану капусту можна приготувати за різними рецептами. І це, напевно, найпростіший. Ця страва готується без м’яса, тому підходить для вегетаріанців і тих, хто постить. Вибирайте пружний і соковитий качан. І для кислинки в нього додамо томатну пасту. Можна покласти свіжі помідори. Рецептом поділилися на сайті Etnosoft.
Тушкована капуста з томатною пастою
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 500 г;
- велика цибулина — 1 шт;
- велика морква — 1 шт;
- томатна паста — 100 г;
- рослинна олія — 30 мл;
- три горошини духмяного перцю;
- зелена цибуля — 1 пучок;
- лавровий лист, чорний перець, сіль, кмин.
Спочатку підготуйте капусту: вимийте, видаліть зіпсовані листочки. Качан нашаткуйте тонкою соломкою. Викладіть у миску та посоліть. Відтисніть руками, щоб видалити зайву рідину.
Цибулину очистіть і наріжте кубиками. Моркву натріть на великій тертці. У сковорідці з товстим дном розігрійте олію, викладіть цибулю й обсмажте до прозорості. Додайте терту на тертці моркву і тушкуйте ще три хвилини, помішуючи.
До цибулі та моркви додайте капусту, перемішайте. Перемкніть вогонь на мінімум, накрийте кришкою і тушкуйте близько 15 хвилин. Помішуйте, щоб овочі не підгоріли. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води, а потім перелийте в сковороду з овочами. Замість пасти можна використовувати свіжі нарізані помідори, лечо або пасату.
Додайте спеції: запашний перець, лавровий лист і кмин. Перемішайте, а потім тушкуйте ще хвилин вісім. Посоліть і поперчіть.
Перед подачею видаліть лавровий лист і запашний перець. І додайте дрібно нарізану зелену цибулю.
Можна замінити частину свіжої капусти на квашену. Можна додати трохи зелених оливок.