Самостійно засолена риба завжди вийде смачнішою, ніж купована. Крім того, що в кожної господині є власний рецепт засолки, який їй найбільш смакує, така рибка ще й приготовлена з любов’ю, а значить просто не може не бути смачною.
Рецептів засолки риби є досить багато, і всі вони кардинально відрізняються між собою. Для того, щоб знайти свій улюблений, варто спробувати декілька варіантів. Один із них в Instagram опублікувала фудблогерка з ніком picantecooking.
Інгредієнти для І етапу
- Форель, сьомга або скумбрія – 600 гр
- Сіль – 120 гр
- Цукор – 40 гр
- Цедра лимона – 1 шт
- Цедра грейпфруту – 1 шт
- Стебла кропу
Інгредієнти для ІІ етапу
- Окроп – 1 л
- Цедра лимону – 1 шт
- Цедра грейпфруту – 1 шт
Спосіб приготування
1. Цукор, сіль, цедру та стебла кропу змішати і перекласти ними рибу. Залишити в холодильнику на добу.
2. Цедру лимону та грейпфруту залити окропом та дати повністю охолонути.
3. Рибу очистити від солі та кропу.
4. Помістити у чистий контейнер та залити водою з цедрою. Відправити до холодильника на 8-12 годин. Цей етап приготування позбавить рибу від зайвої солі та зробить її соковитою.