• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Готуйтеся до тарифного удару: кому перерахують вартість опалення з 1 жовтня
    • НЛО-манія у Білому домі: віцепрезидент США Венс зізнався, що “одержимий” інопланетянами
    • Ядерний шантаж Кремля: відповідь Трампа змусила Росію замовкнути
    • 2500 грн на продукти: “Ощадбанк” та АТБ запустили акцію на тлі зростання цін
    • 100 доларів по 4220 гривень: банкір дав прогноз курсу валют до 10 серпня
    • Нові штрафи для водіїв: в Україні почнуть карати за “гучні” авто на 34 тисячі гривень
    • М’ясо б’є рекорди: ціни на свинину в Україні різко зросли, що відбувається
    • Магнітна буря 3 серпня: чи варто хвилюватися
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як приготувати домашнє морозиво без добавок і барвників

    Як приготувати домашнє морозиво без добавок і барвників

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій20 Липня 2025, 08:571 хвилина на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    У спекотну погоду хочеться чогось холодного й освіжаючого. Смачне домашнє морозиво може легко замінити магазинний десерт — до того ж без барвників, консервантів та зайвих добавок.

    Для приготування пломбіру знадобляться кілька простих продуктів. Потрібно взяти три яєчні жовтки та ретельно збити їх із 150 грамами цукру, поки кристалики повністю не розчиняться. Паралельно необхідно підігріти 150 мілілітрів молока з жирністю 3,2%. Потім обережно влити молоко в жовткову масу, постійно перемішуючи, щоб уникнути згортання.

    Отриману суміш потрібно поставити на мінімальний вогонь і нагрівати приблизно 10 хвилин, безперервно помішуючи лопаткою. Коли крем стане густішим, його варто перелити в іншу посудину, остудити до кімнатної температури та помістити в морозильник на 10 хвилин.

    Поки основа охолоджується, слід збити 200 мілілітрів жирних вершків (33%) до стану густої піни. Потім акуратно вмішати вершки в охолоджений крем. Готову суміш потрібно поставити в морозильник на три години. Що півгодини масу слід діставати й збивати міксером, щоб вона залишалась ніжною та без кристалів льоду.

    Після трьох годин мороженому варто ще постояти в морозилці дві години без перемішування. Потім можна насолоджуватись домашнім пломбіром, що справді нагадує смак дитинства.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    морозиво рецепт

    Читайте також

    Котлети з сиром: рецепт, який поверне у дитинство

    Огірки по-корейськи на зиму: рецепт з морквою та часником

    Як зробити огірки хрусткими після консервації: перевірений метод

    Останні новини
    Сьогодні

    Готуйтеся до тарифного удару: кому перерахують вартість опалення з 1 жовтня

    11:02

    НЛО-манія у Білому домі: віцепрезидент США Венс зізнався, що “одержимий” інопланетянами

    10:57

    Ядерний шантаж Кремля: відповідь Трампа змусила Росію замовкнути

    10:54

    2500 грн на продукти: “Ощадбанк” та АТБ запустили акцію на тлі зростання цін

    10:07

    100 доларів по 4220 гривень: банкір дав прогноз курсу валют до 10 серпня

    09:42

    Нові штрафи для водіїв: в Україні почнуть карати за “гучні” авто на 34 тисячі гривень

    09:17

    М’ясо б’є рекорди: ціни на свинину в Україні різко зросли, що відбувається

    09:11

    Магнітна буря 3 серпня: чи варто хвилюватися

    08:56

    Співучасницю Епштейна перевели в іншу в’язницю через погрози

    08:47

    Більше половини іноземців у Чехії виявилися українцями

    08:40
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.