Влітку хочеться простих та легких страв. Цей салатик не лише смачний, а й корисний. Раніше ми розповідали, як приготувати салат з авокадо і тунця, а тепер ділимося рецептом вітамінної низькокалорійної бомби з селери, яблук і моркви.
Цей салатик стане ідеальним доповненням вашого обіду або перекусу. Рецептом поділилися на порталі “Гурман”.
Як приготувати салат з селери і моркви
Інгредієнти:
- 200 г кореня селери;
- 2 яблука;
- 200 г моркви;
- волоські горіхи;
Для заправки:
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 1-2 ч. л. меду;
- 1 ч. л. гірчиці в зернах;
- коріандр;
- чорний перець;
- сіль, італійські трави.
Спосіб приготування:
- Для заправки змішуємо в окремій тарілці оливкову олію, лимонний сік і мед. Ретельно перемішуємо. Кладемо також гірчицю в зернах, усі спеції і сіль. Залишаємо заправку на 15 хвилин.
- Чистимо корінь селери і моркву. Видаляємо шкірку з яблук і розрізаємо на половинки. Прибираємо насіння і натираємо на тертці для корейської моркви.
- Натираємо також моркву і селеру. Перекладаємо інгредієнти у глибоку миску і додаємо заправку. Перемішуємо. Подрібнюємо горіхи і додаємо до салату. Смачного!