• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Перехід на 230 вольт: що буде зі старою проводкою та побутовою технікою
    • Просто так тепер не здаси: запустили нові правила щодо обміну доларів
    • На Львівщині жінка ошукала військового на 900 тис. грн
    • Обережно, фейкові листи від “податкової”: можуть вкрасти дані з вашого комп’ютера
    • Найсильніші магнітні бурі у червні: точні дати і поради, як вберегти здоров’я
    • Літо потішить не всіх: Детальний прогноз погоди на червень, липень і серпень
    • Франція хоче створити новий “ядерний” авіаносець: експерт пояснив, як це вплине на РФ
    • В Україні помітно підскочила вартість квартир: які тепер ціни та що здорожчало найбільше
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Улюблений обід Бориса Джонсона в трьох варіаціях

    Улюблений обід Бориса Джонсона в трьох варіаціях

    Ольга СтепановаОльга Степанова19 Червня 2024, 09:043 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Рецепти картопляного пюре за різними рецептами сподобаються усім, хто любить бараболю. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

    19 червня народився колишній прем’єр-міністр Великої Британії й великий друг України Борис Джонсон. За непохитну підтримку нашої країни під час повтомасштабного вторгнення РФукраїнці прозвали його Джонсонюком, подарували вишиванку і привласнили статус почесного громадянина Києва.

    Борис Джонсон з відзнакою почесного громадянина української столиці.
    Борис Джонсон з відзнакою почесного громадянина української столиці.

    А між тим Джонсонюк обожнює пюре з сосиками! Тож, приготуймо і ми улюблеі страви нашого британського друга – трьома різними способами.

    Картопляне пюре від Євгена Клопотенка

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 1 кг.
    • Вершкове масло – 200 г.
    • Лавровий лист – 2 штуки.
    • Часник – 2 штуки.
    • Запашний перець – 3 штуки.
    • Сіль – до смаку.

    Як готувати:

    Очистіть картоплю. Наріжте її невеликими довільними шматочками, щоб картопля швидше зварилася. Головне – однаковими. Залийте картоплю холодною водою на 20 хвилин, щоб зменшити кількість крохмалю. Шкірку не поспішайте викидати, її можна використати.

    Спосіб посилити смак картопляного пюре, – це залити молоком картопляні очистки, проварити 5-7 хвилин після закипання на найменшому вогні. Потім додати це молоко до пюре, попередньо процідивши через сито, – пише Клопотенко.

    У воду з картоплею додайте лавровий лист, часник та запашний перець. Варіть до готовності. Потім приберіть спеції. Додайте вершкове масло: на 1 кг 200 г вершкового масла. Можна менше або замінити рослинним. Додайте сіль до смаку. Додайте в картопляне пюре гаряче молоко або вершки, щоб пюре вийшло ніжніше. 

    Порада від Інформатора: можна також додати навіть йогурт чи майонез. Порційно можна додати сир. Тертий пармезан – ідеальний варіант.

    Пюре з гарбузом та спеціями

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 800 г.
    • Гарбуз – 500 г.
    • Рослинна олія – ​​20 г.
    • Часник – 1 зубчик.
    • Молоко – 125 мл.
    • Вершки – 100 мл.
    • Вершкове масло – 2 столові ложки.
    • Мелений чорний – дрібка.
    • Мускатний горіх – до смаку.

    Як готувати: 

    Картоплю і гарбуз очистіть, середньо наріжте, покладіть разом у каструлю з водою і варіть 30 хвилин. На сковороді нагрійте рослинну олію і підсмажите на ній дрібно нарізаний часник. Злийте з овочів воду, додайте до них молоко, вершки та вершкове масло.

    Порада від Інформатора: добре перемішайте, приправте сіллю, перцем, часником і мускатним горіхом і знову перемішайте.

    Ташміджабі

    Ташміджабі — традиційна грузинська страва, що походить з регіону Сванетії, який славиться своїм чудовим сиром. Тягнеться пюре за рахунок великої кількості сулугуні.

    Вам знадобиться:

    • Картопля – 1 кг.⠀
    • Сир сулугуні – 550 г. ⠀ ⠀⠀
    • Молоко – 250 мл. ⠀ ⠀⠀
    • Вершкове масло – 50 г. ⠀ ⠀⠀
    • Сіль – до смаку.

    Як готувати: 

    Очищену картоплю відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Злийте воду. Зробіть пюре та додайте вершкове масло. Каструлю з пюре поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте.⠀⠀⠀

    Сулугуні наріжте на невеликі шматочки. Додатйте у пюре. Інтенсивно перемішайте, щоб сир розплавився та змішався з картоплею. Додайте гаряче молоко, помішуючи пюре. Посоліть до смаку. Смачного!

    борис джонсон обід рецепт

    Читайте також

    “Дуже подобаються дітям”: відомий кулінар поділилася рецептом бананово-шоколадних мафінів

    Літній хіт: як приготувати домашнє морозиво з полуниці та йогурту за 5 хвилин

    Секретна порада шеф-кухарів: коли соєвий соус у салаті — це смакота, а коли — ні

    Останні новини
    Сьогодні

    Перехід на 230 вольт: що буде зі старою проводкою та побутовою технікою

    00:55

    Просто так тепер не здаси: запустили нові правила щодо обміну доларів

    00:46

    На Львівщині жінка ошукала військового на 900 тис. грн

    00:35

    Обережно, фейкові листи від “податкової”: можуть вкрасти дані з вашого комп’ютера

    00:26

    Найсильніші магнітні бурі у червні: точні дати і поради, як вберегти здоров’я

    00:14

    Літо потішить не всіх: Детальний прогноз погоди на червень, липень і серпень

    00:07
    01 Червня

    Франція хоче створити новий “ядерний” авіаносець: експерт пояснив, як це вплине на РФ

    23:54

    В Україні помітно підскочила вартість квартир: які тепер ціни та що здорожчало найбільше

    23:45

    Українцям нараховують борги за зруйноване житло: як уникнути оплати комуналки

    23:34

    Названо неймовірне старовинне місто в Італії, де можна недорого відпочити цього літа

    23:25
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.