Ділимось рецептом, який дозволить засолити продукт самотужки. Так вийде значно смачніше і дешевше. Знадобиться всього кілька інгредієнтів
Нескладним рецептом поділились на ProstoWay. Для засолювання можна використати будь-який вид червоної риби та цей універсальний рецепт.
Інгредієнти:
- 500-600 г червоної риби;
- 3 ложки морської солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- чорний перець (кількість на ваш розсуд);
- цедра з 1 лимона;
- кріп (1 невеликий пучок);
- 2 столові ложки міцного алкоголю.
Спосіб приготування:
- Готуємо маринад із суміші алкоголю, цукру, спецій та солі. Рибу просушуємо серветками та нарізаємо на порційні шматочки.
- Маринадом ретельно натираємо всі шматочки риби. Відкладаємо її на кілька хвилин та підготуємо посудину для маринування.
- Ідеально підійде спеціальний контейнер. Він повинен бути чистим, сухим, ідеально, якщо буде закриватись герметично.
- Викладаємо у контейнер рибу. Якщо ви залишили на ній шкірку, то викладаємо шматочки м’ясною частиною нагору.
- Посипаємо рибу дрібно нарізаним кропом, додаємо лимонну цедру. Ставимо все в холодильник на добу.
- Через 12 годин перевертаємо шматки для рівномірного засолювання. Перед подачею слід видалити кріп та спеції.
Рибка, засолена таким чином, має дуже насичений смак. Також ми ділились рецептом дуже смачної закуски з креветками