Як приготувати пишні сирники, рецепт яких у вас проситимуть усі знайомі.
Сирники – це дуже популярна страва, яку пробував майже кожен, але не всі вміють готувати. Вони чудово підходять для сніданку і як десерт до чашечки кави.
Розглянемо, як приготувати сирники, які вийдуть навіть у того, хто не дружить із кулінарією.
Прості сирники – рецепт із манкою
Сирники з манкою виходять особливо ніжними, з хрусткою скоринкою зверху. Для приготування вам знадобляться:
- сир – 500 г;
- манна крупа – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 4 ст.л.;
- борошно – 4 ст.л.;
- сіль – шепітка;
- олія для смаження.
З’єднайте разом усі інгредієнти. У вас має вийти однорідна суміш.
Далі формуємо сирники. Особливо зручно для цього використовувати склянку – просто накрийте ємністю сирник і обертайте, формуючи його круглими стінками.
Обсмажуйте сирний десерт на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.
Готові сирники варто подавати гарячими, посипавши цукром або разом із варенням, сметаною чи медом.
Якщо хочете приготувати сирники в духовці, то це буде навіть простіше. Для початку розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть на деко сирники з кисломолочного сиру і випікайте близько 20 хвилин до золотистого кольору.
Сирники з шоколадом
Коли захочеться чогось особливого, можна приготувати сирники з сиру з шоколадом. Для них вам знадобляться:
- сир – 500г;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 1/4 склянки;
- ванільний екстракт – 0,5 ч.л.;
- борошно – 2 ст.л.;
- темний шоколад – 50 г;
- масло для смаження.
У мисці змішайте всі інгредієнти, крім шоколаду. У вас має вийти гладке тісто.
Розігрійте олію на сковороді. Викладіть на поверхню 2-3 ложки тіста, формуючи сирники, а всередину поставте шматочок шоколаду.
Готуйте до золотистого кольору. Подавати такі сирники потрібно теплими або підігрітими, щоб шоколад усередині був м’яким.