Домашні хачапурі можна готувати як у духовці, так і на сковороді. Дуже важливо – приготувати вдале тісто, а щоб хачапурі були ніжними, додайте багато сиру.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних лінивих хачапурі, які готуються з великою кількістю сиру та на сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Сметана (або грецький йогурт, кефір, мацоні) – 200 г
- Борошно – 200-250 г (може піти трохи більше)
- Сода – трохи менше половини чайної ложки
- Сіль
Для начинки:
- Сир сулугуні – 450 г
Спосіб приготування:
1. Для тіста: просто все змішайте. Якщо потрібно, то додайте трохи більше борошна, але не беріть багато, тісто має бути м’яким та еластичним.
2. Сир натріть на велику тертку.
3. Тісто розділіть на дві частини, кожну розкотіть, трохи припорошивши борошном. Тільки небагато, бо борошно горітиме на сковороді. Викладіть сир, стежте, щоб не попадав на краї тіста, складіть і защепіть краї, потім трохи розкотіть.
4. Смажте на сковороді без олії на середньому вогні до рум’яності з двох боків.
Готові хачапурі змастіть вершковим маслом та подавайте гарячими!