Рецепти салату, печива й тахіні сподобаються всім прихильникам фітнесу. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
18 червня народилась українська акторка Ксенія Мішина. Вона тримає прекрасну фізичну форму, багато займається спортом, та в Instagram зізнається, що він став її ідолом. При цьому меню в акторки – доволі дієтичне.
Салат з тунцем і авокадо
Вам знадобиться:
- Шпинат – 50 г.
- Огірок – 1 штука.
- Пекінська капуста – півкачана.
- Болгарський перець – 1 штука.
- Селера – 50 г.
- Тунець у власному соку – 100-150 г.
- Коктейльні помідорки або чері – 5-6 штук.
- Авокадо – 1 штука.
- Оливкова олія.
- Сіль.
Як готувати:
Наріжте овочі та зелень. Додайте до них консервований тунець у власному соку.
Підготуйте заправку. Візьміть коктейльні помідори або чері, додайте невелику кількість авокадо та перебийте блендером. Додайте оливкову олію й сіль. Заправте салат і нехай смакує!
Тахіні (кунжутна паста)
“Я з Туреччини привезла таку класну корисну штуку – це свіжий перероблений кунжут. У них там за допомогою спеціальних машин це роблять. І я хочу вам розповідати про корисні властивості кунжуту і навіщо його треба постійно їсти”, – якось написала Мішина в своїму Instagram.
Вам знадобиться:
- Кунжут – 100 г.
- Оливкова олія – 1 столова ложка.
Як готувати:
На сухій і добре розігрітій сковороді потрібно обсмажити кунжут до золотистого кольору і дати йому охолонути.
Пересипте насіння в чашу блендера та на максимальній швидкості подрібніть до однорідного стану. На стінках чаші має з’явитися олія, яку виділяє насіння.
Щоб у домашніх умовах отримати тягучу пасту, можна додати 1 столову ложку оливкової олії.
Порада: коли насіння кунжуту подрібнюють на професійному устаткуванні, воно виділяє багато власної олії і дає хорошу консистенцію. Оскільки побутові блендери не настільки потужні, зазвичай додають ще й оливкову олію.
Печиво з вівсянкою й бананом
Вам знадобиться:
- Банани – 2 штуки.
- Вівсяна крупа – 1,5 склянки.
- Кунжут – дрібка.
Як готувати:
Розімніть вилкою банани, додайте вівсяні пластівці та кунжут і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Мокрими руками сформуйте печиво та викладіть на пергамент.
Випікайте у духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.