Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Штрафи для ФОП: що загрожує за ухилення від податків у 2026 році
    • Цукровий ультиматум: у ЄС вимагають негайно перекрити імпорт з України
    • Українців масово штрафують: за що доведеться віддати майже 1 млн грн
    • Грін-карт для переїзду до США більше не буде: у США ухвалили радикальне рішення
    • Чат-боти під кайфом: у мережі продають коди, що імітують наркотичне сп’яніння ШІ
    • Вчені знайшли найстарішу тварину у світі і випадково вбили її того ж дня
    • ТЦК оштрафував заочно: чи можуть українців карати без їхньої участі
    • Названо причину, завдяки якій європейські автомобілі подешевшають
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Романчук МиколаРоманчук Микола17 Квітня 2025, 23:542 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий. Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.

    Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою. А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин. Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.

    Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким

    • Спосіб №1. Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.
    • Спосіб №2. Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня. Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин. Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.
    • Спосіб №3. Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб. Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери. Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч. Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    кулінарний трюк французи хліб
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Штрафи для ФОП: що загрожує за ухилення від податків у 2026 році

    09:58

    Цукровий ультиматум: у ЄС вимагають негайно перекрити імпорт з України

    09:53

    Українців масово штрафують: за що доведеться віддати майже 1 млн грн

    09:50

    Грін-карт для переїзду до США більше не буде: у США ухвалили радикальне рішення

    09:47

    Чат-боти під кайфом: у мережі продають коди, що імітують наркотичне сп’яніння ШІ

    09:45

    Вчені знайшли найстарішу тварину у світі і випадково вбили її того ж дня

    09:43

    ТЦК оштрафував заочно: чи можуть українців карати без їхньої участі

    09:41

    Названо причину, завдяки якій європейські автомобілі подешевшають

    09:40

    У Росії палає одне з найбільших у світі підприємств з виробництва аміаку

    09:40

    Атакований у Ростові танкер РФ йде під воду

    09:35
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.