Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Оземпікові діти”: як препарати для схуднення впливають на фертильність
    • Чи буде полярне сяйво на Новий рік: вчені оцінили наслідки потужного спалаху на Сонці
    • Мобілізація за новими правилами: чи призивають чоловіків до 25 років
    • Українцям у ЄС приготували обов’язковий іспит: кого змусять повернутись додому
    • Куди росіяни рушать після Гуляйполя: Путін продовжує шокувати заявами
    • Не схожа на усі інші: Японія створила унікальну субмарину-“невидимку”
    • Путін заявив про захоплення нових міст та масштабні успіхи армії рф: що відзвітував
    • В оточенні Путіна зростає підтримка завершення війни, – Буданов
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

    Романчук МиколаРоманчук Микола17 Квітня 2025, 23:542 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий. Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.

    Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою. А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин. Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.

    Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким

    • Спосіб №1. Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.
    • Спосіб №2. Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня. Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин. Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.
    • Спосіб №3. Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб. Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери. Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч. Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    кулінарний трюк французи хліб
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Оземпікові діти”: як препарати для схуднення впливають на фертильність

    00:58

    Чи буде полярне сяйво на Новий рік: вчені оцінили наслідки потужного спалаху на Сонці

    00:46

    Мобілізація за новими правилами: чи призивають чоловіків до 25 років

    00:38

    Українцям у ЄС приготували обов’язковий іспит: кого змусять повернутись додому

    00:31

    Куди росіяни рушать після Гуляйполя: Путін продовжує шокувати заявами

    00:22

    Не схожа на усі інші: Японія створила унікальну субмарину-“невидимку”

    00:13

    Путін заявив про захоплення нових міст та масштабні успіхи армії рф: що відзвітував

    00:05
    27 Грудня

    В оточенні Путіна зростає підтримка завершення війни, – Буданов

    23:56

    Чому після російських атак в одних областях світло є, а в інших ні: пояснення «Укренерго»

    23:47

    Тиша під час свят — які норми діють в багатоквартирному будинку

    23:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.