• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Нафтогаз назвав тариф на газ для українців з 1 вересня
    • Сирський заявив про зміну правил мобілізації та реформу ТЦК
    • Синоптики розповіли, коли в Україні знову повернеться спека
    • В Україні знову зросте ціна на хліб – названо причини
    • Курорт на крихітному острові в Іспанії руйнується через масовий туризм
    • У Китаї створили робота-прибиральника, який миє унітази й поливає квіти в готелях
    • США застосували бомби GBU-57 та 30 «Томагавків» проти трьох ядерних об’єктів Ірану
    • Вступ без тесту: як навчатимуться студенти з прифронтових міст
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » На замітку: як досягти ідеального кольору великодніх яєць

    На замітку: як досягти ідеального кольору великодніх яєць

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина17 Квітня 2025, 11:152 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Одне з головних релігійних свят відзначатимуть у Білорусі вже цієї неділі.

    Як правильно приготувати крашанки? Ось секрет ідеальних крашанок криється в декількох простих кроках:

    Підготовка

    Витягніть яйця з холодильника заздалегідь. Дайте їм полежати за кімнатної температури хоча б годину. Це допоможе уникнути різкого перепаду температур і, як наслідок, тріщин при варінні.

    Покладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою. Вода має повністю покривати яйця, приблизно на 1-2 см.

    Додайте у воду 1-2 столові ложки солі. Сіль допомагає зміцнити шкаралупу і запобігти витіканню білка, якщо раптом з’явиться тріщина.

    Додайте 1 столову ложку оцту. Оцет також допомагає зміцнити шкаралупу та сприяє кращому фарбуванню.

    Доведіть воду до кипіння середньому вогні. Як тільки вода закипить, зменште вогонь до мінімуму, щоб вода трохи побулькувала.

    Варіть яйця 10-12 хвилин|мінути|. Цього часу достатньо, щоб яйця зварилися круто.

    Охолодження

    Відразу після варіння перекладіть яйця в миску з крижаною водою. Це зупинить процес варіння та полегшить чищення.

    Залишіть яйця у крижаній воді на 10-15 хвилин.

    Фарбування

    Після охолодження яйця готові до фарбування. Використовуйте харчові барвники або натуральні інгредієнти, такі як лушпиння цибулі, буряковий сік, куркума і т.д.

    Додаткові поради

    Щоб яйця блищали після фарбування, протріть їх олією.

    Якщо використовуєте лушпиння цибулі, додайте у воду трохи солі і оцту для більш насиченого кольору.

    Для створення візерунків на яйцях, оберніть їх листям петрушки, кропу або приклейте шматочки скотчу перед фарбуванням.

    Великодень яйця

    Читайте також

    Салат із молодої картоплі став хітом літа серед українців

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    Рецепт олів’є по-новому: чим замінити ковбасу для кращого смаку

    HRWS
    Останні новини
    Сьогодні

    Нафтогаз назвав тариф на газ для українців з 1 вересня

    13:42

    Сирський заявив про зміну правил мобілізації та реформу ТЦК

    13:34

    Синоптики розповіли, коли в Україні знову повернеться спека

    11:37

    В Україні знову зросте ціна на хліб – названо причини

    11:14

    Курорт на крихітному острові в Іспанії руйнується через масовий туризм

    11:11

    У Китаї створили робота-прибиральника, який миє унітази й поливає квіти в готелях

    09:08

    США застосували бомби GBU-57 та 30 «Томагавків» проти трьох ядерних об’єктів Ірану

    08:09

    Вступ без тесту: як навчатимуться студенти з прифронтових міст

    07:51

    Вулкани почали викидати золото з ядра Землі

    00:28
    21 Червня

    У що не варто вкладати гроші в Україні — думка аналітика

    23:40
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.