ТОП-3 простих рецептів, які допоможуть вам приготувати ідеальне тісто для різноманітних страв, знайшов Експерт:
- Класичне дріжджове тісто:
- Інгредієнти: 500 г пшеничного борошна, 7 г сухих дріжджів, 10 г цукру, 10 г солі, 300 мл теплої води, 50 мл рослинної олії.
- Просійте борошно у велику миску, додайте сухі дріжджі, цукор і сіль.
- Додайте теплу воду та олію, змішайте до утворення м’якого тіста.
- Накрийте миску тістом рушником і залиште його на 1 годину, доки тісто не подвоїться в об’ємі.
- Готуйте за рецептом вашої страви, використовуючи це тісто.
- Піца-тісто:
- Інгредієнти: 400 г пшеничного борошна, 7 г сухих дріжджів, 5 г солі, 250 мл теплої води, 30 мл оливкової олії.
- Просійте борошно у велику миску, додайте сухі дріжджі і сіль.
- Додайте теплу воду та оливкову олію, змішайте до утворення м’якого тіста.
- Покрийте миску тістом рушником і залиште його на 1 годину, доки тісто не подвоїться в об’ємі.
- Розкатайте тісто на протвінці, додайте улюблені інгредієнти та запікайте піццу.
- Борошняне тісто для печива:
- Інгредієнти: 250 г пшеничного борошна, 100 г холодного вершкового масла, 100 г цукру, 1 яйце.
- Просійте борошно у велику миску, додайте холодне вершкове масло та розтертьте його у борошно до отримання крихких крихт.
- Додайте цукор та яйце, змішайте до утворення тіста.
- Згорніть тісто в плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- Розкатайте тісто, виріжте форми та запікайте печиво.