Спагеті болоньєзе є фаворитом багатьох людей і його легко приготувати вдома завдяки простоті рецепту. Проте мішленівський шеф-кухар Пол Фостер стверджує, що для приготування ідеальної пасти потрібно додати один інгредієнт – молоко.
“Цей рецепт заснований на моїх кулінарних знаннях, моїй ностальгії, а також на моєму досвіді використання оригінальних рецептів у Болоньї”, – цитує його слова Mirror.
Спочатку дрібно нарізаються цибуля, селера та морква. Часник та чебрець також треба подрібнити.
Потім усі ці інгредієнти додають у сковороду з гарячою оливковою олією з щедрою дрібкою солі. Туди треба перемістити овочі й готувати їх 3-4 хвилини. Потім додати часник з чебрецем і готувати ще 2 хвилин.
Відкладаємо їх в сторону, а на сковороді обсмажуємо яловичо-свинячий фарш, постійно помішуючи. Коли м’ясо підрум’яниться, додайте трохи червоного вина і дайте суміші загуснути. Додайте трохи томатного пюре і підсмажену овочеву суміш. Туди ж переміщуємо кілька консервованих помідорів і вливаємо курячий бульйон.
“Воно буде досить рідким, тому вам потрібно повільно варити його близько трьох годин, щоб зменшити його та сконцентрувати, щоб він став густим і глянцевим”, – каже Пол.
Молоко треба давати в самому кінці замість вершків. Воно надасть соусу кремову текстуру. Після цього можна приправляти.