Фрукти та овочі завжди найсмачніші у свій сезон. Зараз час гарбуза, а тому не варто гаяти можливість щось з нього приготувати.
Як пише Еxpress, цей фаршированний гарбуз допоможе нагодувати всю сім’ю за невеликі гроші. Для приготування потрібні:
- гарбуз – 2 шт. середнього розміру;
- оливкова олія – 2 ст.д.
- сіль – чверть чайної ложки;
- мелений перець
- свіжий шпинат – 200 г;
- вершковий сир – 230 г;
- сир “Лестер” червоний – 150 г;
- бекон – 6 смужок.
Спочатку розігрійте духовку до 200С. Приготуйте гарбуз – розріжте кожен уздовж навпіл. За допомогою ложки вийміть насіння та м’ясисті нитки.
Покладіть гарбуз зрізом догори на деко. Збризніть зрізи оливковою олією та приправте. Переверніть гарбуз зрізом вниз у готуйте 40 годин.
У цей час у середній сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні та додайте свіжий шпинат. Готуйте близько п’яти хвилин. Змішайте в мисці шпинат, сир та половину бекону.
Вийміть гарбуз з духовки.За допомогою ложки вийміть м’якоть, залишивши межі приблизно 2 см з боків. Нафаршируйте його сумішшю з гарбуза, шпинату, бекону та сиру. Зверху викладіть решту нарізаного вареного бекону.
Готуйте фарширований гарбуз ще 15 хвилин, поки сирна суміш не розплавиться, а верх не стане золотисто-коричневим. Зверху посипати свіжомеленим чорним перцем.