Приготувати ідеальну смажену яєчню може бути непросто, особливо якщо потрібно її перевертати. Однак засновниця компанії Meags Eggs Меган Вебстер поділилася простим методом, який не лише спрощує процес, але й гарантує чудовий результат без зайвих зусиль.
Метод “кришки”
Меган рекомендує використовувати тепло сковороди для приготування нижньої частини яйця та пар, щоб довести верхню частину до готовності. Завдяки цьому немає потреби перевертати яйця, а ризик їх розбиття зводиться до нуля, пише Express.
Як приготувати:
- Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте трохи оливкової олії.
- Розбийте яйце в сковороду, тримайте його відкритим приблизно хвилину.
- Накрийте сковороду кришкою на 45-60 секунд, щоб білок повністю застиг, а жовток залишався м’яким.
- Для перевірки готовності злегка покрутіть сковороду: якщо жовток коливається, яйце готове.
- Акуратно зніміть яєчню лопаткою та перекладіть на тарілку.
Повторіть ці кроки з другим яйцем, якщо потрібно.