• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У Парижі вперше за 100 років дозволили купатися у Сені
    • Податки з оренди квартири: скільки сплачувати і які штрафи передбачено
    • В Україні зростає кількість фальшивих доларів і євро: як виявити підробку
    • США створюють “армію мух” для знищення смертельного паразита: як працює біологічна зброя
    • Чоловік 10 років брехав про рак мозку, щоб виманювати гроші в людей
    • Маск пояснив, чому змінив ставлення до Трампа
    • Медвєдєв пригрозив генсеку НАТО табором у Сибіру через заяву про змову РФ і Китаю
    • Іран під час 12-денної війни уразив п’ять секретних об’єктів в Ізраїлі — The Telegraph
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як приготувати смажені солодкі пиріжки: швидкий рецепт 

    Як приготувати смажені солодкі пиріжки: швидкий рецепт 

    Ольга СтепановаОльга Степанова20 Грудня 2023, 11:051 хвилина на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сьогодні разом із Shuba приготуємо незвичайні смажені пиріжки з цікавою назвою облизні. Готуються вони просто та повністю відповідають своїй назві. Начиняють облизні повидлом або дуже густим варенням, горіхами, сухофруктами, солодким сиром, розпареними родзинками або розтертим маком. Близькі точно оближуться і за пару укусів з’їдять цю смакоту.

    Інгредієнти на 4 порції

    Для тесту:

    • борошно пшеничне — 300 г;
    • цукор — 2 ст. л.;
    • сіль — до свого смаку;
    • розпушувач — 1/2 ч. л.;
    • цукор ванільний — 10 г;
    • рослинна олія — 1 ст. л.;
    • кислого молока — 1 склянка.

    Для начинки:

    • волоські горіхи — до свого смаку.

    Для смаження:

    • олія соняшникова рафінована — 300 мл.

    Для подачі:

    • цукрова пудра, кориця мелена, мед — до свого смаку.

    Спосіб приготування:

    1. У просіяне борошно додаємо цукор, ванільний цукор, дрібку солі, розпушувач, вливаємо олію і кисле молоко. Замішуємо тісто, накриваємо його і залишаємо на 30 хвилин “відпочити”.
    2. Через зазначений час розгортаємо тісто завтовшки до 5 мм і вирізаємо маленькі кружечки. На кожен викладаємо половинку горіха та закріплюємо як вареник.
    3. Обсмажуємо облизні в розігрітій сковороді з олією.
    4. Готові облизні ділимо на дві частини. Одну порцію посипаємо цукровою пудрою, інші — корицею та розтопленим медом.
    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    смачний рецепт

    Коментування закрито

    Читайте також

    Як вибрати правильний оцет для консервування: прості поради

    Домашні огірки на зиму: три перевірені рецепти маринування

    Готується швидко, з’їдається ще швидше: топ-7 сніданків для дітей у спеку

    Останні новини
    Сьогодні

    У Парижі вперше за 100 років дозволили купатися у Сені

    08:51

    Податки з оренди квартири: скільки сплачувати і які штрафи передбачено

    08:38

    В Україні зростає кількість фальшивих доларів і євро: як виявити підробку

    08:18

    США створюють “армію мух” для знищення смертельного паразита: як працює біологічна зброя

    07:34

    Чоловік 10 років брехав про рак мозку, щоб виманювати гроші в людей

    06:52

    Маск пояснив, чому змінив ставлення до Трампа

    06:21

    Медвєдєв пригрозив генсеку НАТО табором у Сибіру через заяву про змову РФ і Китаю

    01:15
    05 Липня

    Іран під час 12-денної війни уразив п’ять секретних об’єктів в Ізраїлі — The Telegraph

    22:27

    Дуда розповів, як США блокували передачу Україні винищувачів MiG-29

    22:23

    У РФ вибухнув газогін, що живив військові частини біля Владивостока

    22:18
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.