Щоб домашні оладки були пишними та легкими, потрібно правильно готувати тісто, а саме використовувати теплий кефір чи сметану. Ще не забувайте додавати в тісто соду або розпушувач!
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже пишних, смачних і вдалих сирних оладок.
Секрети успішних оладок: інгредієнти використовувати необхідно кімнатної температури. Якщо з холодильника, то дати готовому тісту постояти хвилин 20. Готове тісто перемішувати не потрібно, а просто акуратно набирати ложкою і смажити оладки!
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 2-3 ст.
- сіль – дрібка
- кефір – 150 г
- кисломолочний сир – 200 г
- борошно – 180 г
- сода – 1 ч.л.
- олія – для смаження
Спосіб приготування:
1. До яєць додайте цукор, сіль, збити вінчиком. Далі додайте кефір, перемішайте, всипте сир, вимішайте тісто до однорідної маси, щоб не було грудочок.
2. Просійте і всипте борошно, зверху соду, ще раз перемішуємо до однорідності.
3. Викладаємо оладки на розігріту з олією сковороду і на середньому вогні обсмажуємо з двох сторін.