Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Дві рідкісні золоті монети віком 2300 років виявили у болоті
    • Кейт Міддлтон і принцеса Шарлотта зворушили Британію несподіваним виступом (відео)
    • Поїв маринованих огірків — ледь не став «п’яним»: як водії отримують штрафи після звичайного обіду
    • Бронювання від мобілізації: яку зарплату потрібно мати, щоб не втратити відстрочку
    • Підвищення тарифів на газ: що кажуть у газовій компанії
    • Священник назвав війну покаранням українців за аборти
    • Скільки мандаринів можна їсти на день
    • ПриватБанк масово блокує рахунки українців: чому та як відновити доступ до рахунку
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як зробити смажену картоплю хрусткою та ніжною одночасно: поради від шеф-кухаря

    Як зробити смажену картоплю хрусткою та ніжною одночасно: поради від шеф-кухаря

    Коломієць НадіяКоломієць Надія12 Січня 2025, 21:232 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    З настанням холодів страви з картоплі стають особливо популярними. Чи то пюре, чи запечена, варена або смажена картопля — це завжди смачно, затишно і зігріваюче. Але що робити, якщо хочеться досягти ідеальної хрусткої скоринки?

    Шеф-кухар Джон Мітцевич поділився секретом створення найхрусткішої смаженої картоплі. І що цікаво, для цього потрібен простий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома, пише Allrecipies.

    У чому ж секрет?
    Джон радить використовувати харчову соду. Додавши її у воду перед кип’ятінням, можна змінити рН-баланс. Це допомагає швидше розщепити пектин — природний “клей”, який тримає овочі разом. У результаті утворюється більше крохмалистої суспензії, що сприяє формуванню хрусткої скоринки.

    Смажена картопля, скріншот: YouTube
    Смажена картопля, скріншот: YouTube

    Рецепт хрусткої картоплі

    1. У каструлю налийте 6 склянок води, додайте дві чайні ложки солі та половину чайної ложки харчової соди.
    2. Поставте воду на вогонь і доведіть до кипіння.
    3. Наріжте картоплю на шматки середнього розміру, опустіть її в киплячу воду і варіть до м’якості.
    4. Після цього злийте воду і обережно обкачайте шматочки картоплі в суміші олії та улюблених спецій.
    5. Викладіть підготовлену картоплю на деко і відправте у розігріту до 230°C духовку.
    6. Випікайте 45-60 хвилин, перевертаючи шматочки кожні 15 хвилин, щоб забезпечити рівномірне підсмаження.

    Результат
    За словами Джона Мітцевича, цей простий прийом допоможе вам отримати картоплю з ідеальною скоринкою, яка буде хрустіти з кожним укусом. І найкраще — для цього не потрібні дорогі інгредієнти чи складні техніки.

    Смажена картопля, скріншот: YouTube
    Смажена картопля, скріншот: YouTube

    Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що смажена картопля може бути ще кращою!

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рецепт смажена картопля шеф-кухар
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Дві рідкісні золоті монети віком 2300 років виявили у болоті

    23:37

    Кейт Міддлтон і принцеса Шарлотта зворушили Британію несподіваним виступом (відео)

    23:30

    Поїв маринованих огірків — ледь не став «п’яним»: як водії отримують штрафи після звичайного обіду

    23:22

    Бронювання від мобілізації: яку зарплату потрібно мати, щоб не втратити відстрочку

    23:12

    Підвищення тарифів на газ: що кажуть у газовій компанії

    23:04

    Священник назвав війну покаранням українців за аборти

    22:55

    Скільки мандаринів можна їсти на день

    22:46

    ПриватБанк масово блокує рахунки українців: чому та як відновити доступ до рахунку

    22:38

    Українців штрафуватимуть за Новий рік: за що покарають, на скільки і чому

    22:31

    Боїться води, як кіт: чому стелс-бомбардувальнику B-2 було важко літати в дощ

    22:22
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.