Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Гуляйполе під загрозою: у DeepState заявили про ризик втрати міста через саботаж
    • У Туреччині впав російський безпілотник: ведеться розслідування
    • Що загрожує чоловікам без «Резерв+»: роз’яснення юриста, які мало кого потішать
    • До 34 тисяч за поїздку: в Україні посилюють відповідальність для водіїв
    • Нові ліміти на карткові перекази: які обмеження діють і кого стосуються
    • Селян налякали податком на воду: що насправді готують для власників криниць
    • Як особи з інвалідністю можуть збільшити свою пенсію на 1000 гривень
    • Хотіла воскресити собаку за $50 тис.: американка зізналася, чому це була помилка
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як зробити смажену картоплю хрусткою та ніжною одночасно: поради від шеф-кухаря

    Як зробити смажену картоплю хрусткою та ніжною одночасно: поради від шеф-кухаря

    Коломієць НадіяКоломієць Надія12 Січня 2025, 21:232 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    З настанням холодів страви з картоплі стають особливо популярними. Чи то пюре, чи запечена, варена або смажена картопля — це завжди смачно, затишно і зігріваюче. Але що робити, якщо хочеться досягти ідеальної хрусткої скоринки?

    Шеф-кухар Джон Мітцевич поділився секретом створення найхрусткішої смаженої картоплі. І що цікаво, для цього потрібен простий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома, пише Allrecipies.

    У чому ж секрет?
    Джон радить використовувати харчову соду. Додавши її у воду перед кип’ятінням, можна змінити рН-баланс. Це допомагає швидше розщепити пектин — природний “клей”, який тримає овочі разом. У результаті утворюється більше крохмалистої суспензії, що сприяє формуванню хрусткої скоринки.

    Смажена картопля, скріншот: YouTube
    Смажена картопля, скріншот: YouTube

    Рецепт хрусткої картоплі

    1. У каструлю налийте 6 склянок води, додайте дві чайні ложки солі та половину чайної ложки харчової соди.
    2. Поставте воду на вогонь і доведіть до кипіння.
    3. Наріжте картоплю на шматки середнього розміру, опустіть її в киплячу воду і варіть до м’якості.
    4. Після цього злийте воду і обережно обкачайте шматочки картоплі в суміші олії та улюблених спецій.
    5. Викладіть підготовлену картоплю на деко і відправте у розігріту до 230°C духовку.
    6. Випікайте 45-60 хвилин, перевертаючи шматочки кожні 15 хвилин, щоб забезпечити рівномірне підсмаження.

    Результат
    За словами Джона Мітцевича, цей простий прийом допоможе вам отримати картоплю з ідеальною скоринкою, яка буде хрустіти з кожним укусом. І найкраще — для цього не потрібні дорогі інгредієнти чи складні техніки.

    Смажена картопля, скріншот: YouTube
    Смажена картопля, скріншот: YouTube

    Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що смажена картопля може бути ще кращою!

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рецепт смажена картопля шеф-кухар
    She Womo
    Останні новини
    19 Грудня

    Гуляйполе під загрозою: у DeepState заявили про ризик втрати міста через саботаж

    21:05

    У Туреччині впав російський безпілотник: ведеться розслідування

    21:04

    Що загрожує чоловікам без «Резерв+»: роз’яснення юриста, які мало кого потішать

    21:02

    До 34 тисяч за поїздку: в Україні посилюють відповідальність для водіїв

    21:00

    Нові ліміти на карткові перекази: які обмеження діють і кого стосуються

    20:59

    Селян налякали податком на воду: що насправді готують для власників криниць

    20:56

    Як особи з інвалідністю можуть збільшити свою пенсію на 1000 гривень

    20:51

    Хотіла воскресити собаку за $50 тис.: американка зізналася, чому це була помилка

    20:51

    В Україні суттєво підвищать зарплати: кому платитимуть більше з 1 січня 2026 року

    20:50

    Чому “Орешник” із Білорусі не долетить до Києва: експерти розвінчали головний міф

    20:48
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.