Повернімося в часі назад: ви з родиною їдете на дачу (або море), на вокзалі берете смачний і апетитний біляш… Ммм, краса…
Так, в якісь моменти це могло бути небезпечним для здоров’я, але як важко утриматися від соковитої випічки. Тож давайте ж приготуємо їх самостійно. Тим більше, що є доступний та зрозумілий рецепт.
Інгредієнти для тесту:
Борошно – 360 г;
Тепла вода – 125 мл;
Окріп – 125 мл;
Сухі дріжджі – 5 г;
Цукор -? ст.л.;
Рослинна олія – 1,5 ст.л.;
Сіль – ч.л.
Інгредієнти для м’ясної начинки:
Фарш – 350 г;
Цибуля – 2 шт.;
Вода – 4 ст.л.;
Уцхо-сунелі;
Сіль – 1 ч.л.
Приготування біляшів:
Для начинки дрібно нарізаємо цибулю, змішуємо з фаршем. Висипаємо у фарш сіль, за смаком чорний перець та уцхо-сунелі, вливаємо холодну воду.
Перемішуємо всі компоненти для начинки та залишаємо під целофаном на 15-20 хвилин у холодильнику. Для тіста змішуємо цукор із сіллю та 10 грамами борошна, вливаємо окріп і ретельно перемішуємо.
Вливаємо в суміш теплу воду та олію, додаємо дріжджі і знову перемішуємо. Просіюємо в суміш борошно, замішуємо м’яке і не липке тісто, збираємо його в грудку.
Вимішуємо тісто руками, змоченими в олії, приблизно 7 хвилин. Далі ділимо тісто на маленькі колобки по 60-70 грам.
Залишаємо колобки під целофаном на 10 хвилин. Змащуємо робочу поверхню маслом і розкочуємо руками колобки в невеликі коржики, куди кладемо по 60 г начинки.
Запечатуємо начинку всередині тіста ніби в мішечок, кладемо швом донизу і трохи приминаємо. Далі у місці шва робимо невеликий отвір.
У каструлі з товстим дном розігріваємо олію – 300-400 мл. Викладаємо в масло біляші і обсмажуємо з обох боків по 3 хвилини.
Викладаємо біляші в масло отвором вниз, а коли перевертаємо обов’язково поливаємо його олією.