Домашні хачапурі можна готувати з тіста, а також просто з кисломолочного сиру. Якщо хочете, щоб страва була ніжною, не шкодуйте твердого сиру.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, лінивих хачапурі з сиром та твердим сиром.
Інгредієнти:
- 150 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 3 ст. борошна
- 1/3 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 30-50 г. сулугуні/моцарели
Спосіб приготування:
1. До кисломолочного сиру додайте білок (жовток залишаємо для подачі), борошно, розпушувач, сіль і все добре перемішуємо.
2. Вологими руками формуйте на пергаменті та відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
3. Після цього перекладіть в основу натертий сир і запікайте ще 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.