Сезон огірків у розпалі, тож саме час подбати про смачні закуски на зиму.
Розповідаємо, як замаринувати огірки “по-фінськи”. Це смачна та оригінальна закуска, приготування якої не потребує додаткової стерилізації.
Для закуски потрібно 2 кг огірків.
Для маринаду:
- Вода — 1,5 л
- Сіль — 2 ст. л,
- Цукор — 100 г,
- Оцет 9% — 100 мл,
- Насіння гірчиці — 1 ч. л,
- Лавровий лист — 3 шт.
Приготування маринованих огірків “по-фінськи”: покроковий рецепт
1. Огірки потрібно ретельно помити та залити водою на 2 години — так овочі стануть більш хрумкими. За цей час варто підготувати банки — простерилізувати зручним способом (у духовці чи парою), кришки прокип’ятити 3-5 хв.
2. Огірки нарізати товстими кружальцями шириною 2-3 см. Можна також нарізати навпіл чи використати фігурний ніж для нарізання.
3. У каструлю вилити воду, додати сіль та цукор — на середньому вогні довести до кипіння. Потім влити в каструлю оцет, додати зерна гірчиці, лавровий лист.
4. Нарізані огірки обережно всипали в маринад, почекати, поки вони змінять колір (близько 4 хв) та ще варити 4 хв.
5. Огірки розікласти у банки, залити маринадом та закрити кришками. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання.
Мариновані огірки “по-фінськи” можна тримати тривалий час у прохолодному місці.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

