Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся
    • Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала
    • Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився
    • ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Мариновані огірки “по-фінськи” на зиму: оригінальна закуска без додаткової стерилізації 

    Мариновані огірки “по-фінськи” на зиму: оригінальна закуска без додаткової стерилізації 

    Романчук МиколаРоманчук Микола11 Серпня 2025, 23:122 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сезон огірків у розпалі, тож саме час подбати про смачні закуски на зиму.

    Розповідаємо, як замаринувати огірки “по-фінськи”. Це смачна та оригінальна закуска, приготування якої не потребує додаткової стерилізації. 

    Для закуски потрібно 2 кг огірків. 

    Для маринаду: 

    • Вода — 1,5 л
    • Сіль — 2 ст. л,
    • Цукор — 100 г,
    • Оцет 9% — 100 мл,
    • Насіння гірчиці — 1 ч. л,
    • Лавровий лист — 3 шт.

    Приготування маринованих огірків “по-фінськи”: покроковий рецепт

    1. Огірки потрібно ретельно помити та залити водою на 2 години — так овочі стануть більш хрумкими. За цей час варто підготувати банки — простерилізувати зручним способом (у духовці чи парою), кришки прокип’ятити 3-5 хв.

    2. Огірки нарізати товстими кружальцями шириною 2-3 см. Можна також нарізати навпіл чи використати фігурний ніж для нарізання. 

    3. У каструлю вилити воду, додати сіль та цукор — на середньому вогні довести до кипіння. Потім влити в каструлю оцет, додати зерна гірчиці, лавровий лист. 

    4. Нарізані огірки обережно всипали в маринад, почекати, поки вони змінять колір (близько 4 хв) та ще варити 4 хв. 

    5. Огірки розікласти у банки, залити маринадом та закрити кришками. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. 

    Мариновані огірки “по-фінськи” можна тримати тривалий час у прохолодному місці. 

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    мариновані огірки
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся

    22:43

    Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала

    22:40

    Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився

    22:36

    ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати

    22:34

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00

    Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня

    21:52
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.