• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Підприємства мають подати звіт до ТЦК до 20 червня або отримають штраф
    • ПриватБанк запровадив штучний інтелект у додатку Приват24
    • У Києві більшість переселенців залишилися без роботи і доходів
    • Сильна геомагнітна буря знову вдарить по планеті
    • У Ізраїля закінчуються ракети для перехоплення балістичних ракет Ірану
    • Українські супермаркети підняли ціни на білокачанну капусту
    • Китай направив до Ірану загадкові військові вантажні літаки
    • Виверження вулкану в Індонезії створило гігантську грибоподібну хмару
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як приготувати кускус – класичний рецепт

    Як приготувати кускус – класичний рецепт

    Ковальчук СвітланаКовальчук Світлана07 Лютого 2024, 16:393 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кускус – це смачна пшенична крупа, дуже популярна в країнах Північної Африки. Насправді кускус – це не щось екзотичне, це звичайна манна крупа, яка за формою нагадує великий рис.

    Приготувати смачну кашу можна за п’ять хвилин. Це дуже виручає, особливо, коли потрібно швидко поставити на стіл смачний і корисний гарнір до м’яса або риби.

    Як правильно готувати кускус і кілька смачних рецептів цієї пшеничної крупи, читайте в матеріалі fakty.com.ua.

    Приготувати кускус можна двома способами – зварити або запарити окропом.

    Якщо ви обрали другий варіант:

    • залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1 у каструлі або іншій ємності з кришкою;
    • посоліть і поперчіть кашу до смаку, перемішайте виделкою і накрийте каструлю кришкою на 5-7 хвилин;
    • по закінченню часу, перемішайте кускус і подавайте до столу.

    До речі, запарювати кускус можна не тільки окропом, а й молоком, овочевим або м’ясним бульйоном.

    Щоб зварити кускус, вам знадобиться:

    • кускус – 1 склянка (250 г);
    • окріп – 1,5 склянки;
    • сіль, спеції – до смаку.

    Приготування:

    • Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть її до кипіння.
    • Посоліть воду та додайте улюблені спеції.
    • Тепер додайте кускус у каструлю.
    • Варіть кашу під кришкою 5 хвилин.
    • Коли кускус приготується, перемішайте його та влийте трохи оливкової олії (вона зробить його смак більш насиченим).

    Готово! Смачний гарнір до м’яса або риби на вашому столі!

    Кускус з овочами

    Інгредієнти:

    • кускус – 100 г;
    • вода – 0,5 л;
    • соєвий соус – 50 мл;
    • сіль – до смаку;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.

    Приготування: 

    1. Залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
    2. Посоліть і поперчіть кускус, додайте оливкову олію та добре перемішайте.
    3. Паралельно почистіть, помийте та наріжте цибулю маленькими кубиками.
    4. Обсмажити цибулю в олії до напівпрозорості.
    5. Очистити, вимити моркву і натерти на середній тертці. Додайте моркву до цибулі та обсмажуйте овочі разом 5 хвилин.
    6. Додайте до овочів улюблені спеції та налийте трохи соєвого соусу. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте до готовності.
    7. Приготований кускус додайте в сковорідку до овочів і ретельно перемішайте.

    Салат Табуле з кускусом

    Кускус салат

    Що знадобиться?

    • кускус – 500 г;
    • помідор – 2 шт.;
    • свіжі огірки – 4 шт.;
    • зелена цибуля – 50 г;
    • петрушка – 1 пучок;
    • сушена м’ята – 1 ст. л.;
    • оливки на ваш смак;
    • лимон – 1 шт.;
    • оливкова олія – 2 ст. л.

    Як готувати?

    1. Залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1. Накрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть кашу, додайте оливкову олію та добре перемішайте.
    2. Дрібно наріжте петрушку та зелену цибулю, додайте до них лимонний сік, сушену м’яту та оливкову олію.
    3. Помідори, огірки та оливки дрібно нарізати, змішати з кускусом і ретельно перемішати.
    4. Залийте салат заправкою зі свіжої зелені та додайте улюблені спеції.
    5. Ретельно перемішайте салат і насолоджуйтеся смаком!
    смачні рецепти

    Читайте також

    Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді за 2 дні

    Рецепт олів’є по-новому: чим замінити ковбасу для кращого смаку

    Літній рецепт: хрусткі огірки всього за одну годину

    Останні новини
    Сьогодні

    Підприємства мають подати звіт до ТЦК до 20 червня або отримають штраф

    10:45

    ПриватБанк запровадив штучний інтелект у додатку Приват24

    10:38

    У Києві більшість переселенців залишилися без роботи і доходів

    10:32

    Сильна геомагнітна буря знову вдарить по планеті

    10:26

    У Ізраїля закінчуються ракети для перехоплення балістичних ракет Ірану

    10:24

    Українські супермаркети підняли ціни на білокачанну капусту

    10:19

    Китай направив до Ірану загадкові військові вантажні літаки

    09:29

    Виверження вулкану в Індонезії створило гігантську грибоподібну хмару

    09:23

    Синоптики попередили про похолодання та дощі по всій країні

    09:17

    У Раді пропонують криміналізувати насильство з боку ТЦК

    09:10
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.