Кускус – це смачна пшенична крупа, дуже популярна в країнах Північної Африки. Насправді кускус – це не щось екзотичне, це звичайна манна крупа, яка за формою нагадує великий рис.
Приготувати смачну кашу можна за п’ять хвилин. Це дуже виручає, особливо, коли потрібно швидко поставити на стіл смачний і корисний гарнір до м’яса або риби.
Як правильно готувати кускус і кілька смачних рецептів цієї пшеничної крупи, читайте в матеріалі fakty.com.ua.
Приготувати кускус можна двома способами – зварити або запарити окропом.
Якщо ви обрали другий варіант:
- залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1 у каструлі або іншій ємності з кришкою;
- посоліть і поперчіть кашу до смаку, перемішайте виделкою і накрийте каструлю кришкою на 5-7 хвилин;
- по закінченню часу, перемішайте кускус і подавайте до столу.
До речі, запарювати кускус можна не тільки окропом, а й молоком, овочевим або м’ясним бульйоном.
Щоб зварити кускус, вам знадобиться:
- кускус – 1 склянка (250 г);
- окріп – 1,5 склянки;
- сіль, спеції – до смаку.
Приготування:
- Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть її до кипіння.
- Посоліть воду та додайте улюблені спеції.
- Тепер додайте кускус у каструлю.
- Варіть кашу під кришкою 5 хвилин.
- Коли кускус приготується, перемішайте його та влийте трохи оливкової олії (вона зробить його смак більш насиченим).
Готово! Смачний гарнір до м’яса або риби на вашому столі!
Кускус з овочами
Інгредієнти:
- кускус – 100 г;
- вода – 0,5 л;
- соєвий соус – 50 мл;
- сіль – до смаку;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
- Посоліть і поперчіть кускус, додайте оливкову олію та добре перемішайте.
- Паралельно почистіть, помийте та наріжте цибулю маленькими кубиками.
- Обсмажити цибулю в олії до напівпрозорості.
- Очистити, вимити моркву і натерти на середній тертці. Додайте моркву до цибулі та обсмажуйте овочі разом 5 хвилин.
- Додайте до овочів улюблені спеції та налийте трохи соєвого соусу. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте до готовності.
- Приготований кускус додайте в сковорідку до овочів і ретельно перемішайте.
Салат Табуле з кускусом
Що знадобиться?
- кускус – 500 г;
- помідор – 2 шт.;
- свіжі огірки – 4 шт.;
- зелена цибуля – 50 г;
- петрушка – 1 пучок;
- сушена м’ята – 1 ст. л.;
- оливки на ваш смак;
- лимон – 1 шт.;
- оливкова олія – 2 ст. л.
Як готувати?
- Залийте кускус окропом у співвідношенні 1:1. Накрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть кашу, додайте оливкову олію та добре перемішайте.
- Дрібно наріжте петрушку та зелену цибулю, додайте до них лимонний сік, сушену м’яту та оливкову олію.
- Помідори, огірки та оливки дрібно нарізати, змішати з кускусом і ретельно перемішати.
- Залийте салат заправкою зі свіжої зелені та додайте улюблені спеції.
- Ретельно перемішайте салат і насолоджуйтеся смаком!