Цього року Україна перейшла на новий церковний календар. У День святого Миколая кожен кулінар хоче побалувати себе та близьких фантастичною смакотою. І якщо ви вже приготували домашні цукерки, пропонуємо ще поекспериментувати.
Разом із Shuba пропонуємо приготувати традиційну українську випічку з медом та прянощами – пряники. Без особливого клопоту у вас вийде пишна, запашна і смачна випічка.
Як приготувати пряники
Інгредієнти
Для тіста:
- цукор — 70 г;
- окріп – 120 мл;
- мед — 80 г;
- олія соняшникова рафінована — 50 мл;
- сода харчова — 1 ч. л.;
- борошно пшеничне — 300 г;
- житнє цільнозернове борошно — 50 г;
- імбир мелений — 1/4 ч. л.;
- кориця мелена — 1/4 ч. л.;
- какао-порошок — 1 ч. л.;
- сіль — до свого смаку.
Для глазурі:
- цукрова пудра — 100 г;
- лимон, сік — 1/2 шт.
Спосіб приготування:
- Мед розчиняємо в окропі, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо.
- Окремо змішуємо борошно, сіль, соду, какао та спеції, додаємо в медову суміш. В отриману суміш додаємо олії та перемішуємо.
- Мокрими руками формуємо з тіста кульки, викладаємо їх на застелений пергаментом лист. Випікаємо при температурі 180°С протягом 15-18 хвилин і даємо охолонути.
- Для приготування глазурі змішуємо цукрову пудру із лимонним соком до однорідної консистенції. Кожен пряник занурюємося в глазур, даємо підсохнути та подаємо до столу.