Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Стало відомо, як живе Міндіч в Ізраїлі
    • Освітній поворот: що можуть додати до шкільної програми найближчим часом
    • Кремль прокоментував оптимізм Венса щодо переговорів
    • Українська ППО в роботі: Зеленський розкрив деталі розробок
    • Чому після 35 років вага росте швидше: лікарі назвали головну помилку
    • Важливе попередження від Revolut: українцям можуть заблокувати рахунки
    • В Україні переглянуть список хвороб для служби: що це означає
    • Фінляндія посилила оборону: вік резервістів підняли до 65 років
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Ідеальний сніданок на День святого Миколая

    Ідеальний сніданок на День святого Миколая

    Ольга СтепановаОльга Степанова06 Грудня 2023, 10:151 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Цього року Україна перейшла на новий церковний календар. У День святого Миколая кожен кулінар хоче побалувати себе та близьких фантастичною смакотою. І якщо ви вже приготували домашні цукерки, пропонуємо ще поекспериментувати.

    Разом із Shuba пропонуємо приготувати традиційну українську випічку з медом та прянощами – пряники. Без особливого клопоту у вас вийде пишна, запашна і смачна випічка.

    Як приготувати пряники

    Інгредієнти

    Для тіста:

    • цукор — 70 г;
    • окріп – 120 мл;
    • мед — 80 г;
    • олія соняшникова рафінована — 50 мл;
    • сода харчова — 1 ч. л.;
    • борошно пшеничне — 300 г;
    • житнє цільнозернове борошно — 50 г;
    • імбир мелений — 1/4 ч. л.;
    • кориця мелена — 1/4 ч. л.;
    • какао-порошок — 1 ч. л.;
    • сіль — до свого смаку.

    Для глазурі:

    • цукрова пудра — 100 г;
    • лимон, сік — 1/2 шт.

    Спосіб приготування:

    1. Мед розчиняємо в окропі, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо.
    2. Окремо змішуємо борошно, сіль, соду, какао та спеції, додаємо в медову суміш. В отриману суміш додаємо олії та перемішуємо.
    3. Мокрими руками формуємо з тіста кульки, викладаємо їх на застелений пергаментом лист. Випікаємо при температурі 180°С протягом 15-18 хвилин і даємо охолонути.
    4. Для приготування глазурі змішуємо цукрову пудру із лимонним соком до однорідної консистенції. Кожен пряник занурюємося в глазур, даємо підсохнути та подаємо до столу.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    день святого миколая рецепт сныданок
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Стало відомо, як живе Міндіч в Ізраїлі

    08:49

    Освітній поворот: що можуть додати до шкільної програми найближчим часом

    08:38

    Кремль прокоментував оптимізм Венса щодо переговорів

    08:22

    Українська ППО в роботі: Зеленський розкрив деталі розробок

    08:12

    Чому після 35 років вага росте швидше: лікарі назвали головну помилку

    08:00

    Важливе попередження від Revolut: українцям можуть заблокувати рахунки

    07:48

    В Україні переглянуть список хвороб для служби: що це означає

    07:37

    Фінляндія посилила оборону: вік резервістів підняли до 65 років

    07:21

    Серйозне подорожчання хліба: чого чекати українцям найближчим часом

    07:13

    Археологи знайшли найбільший в Індії круглий кам’яний лабіринт

    00:55
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.