Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж
    • Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла
    • Путін поширює фейковий наратив про «руйнування» лінії фронту в Україні
    • Грем поділився з Трампом секретами тиску на Путіна
    • Українцям пояснили, як зарплата впливає на броню: нові ліміти з січня
    • ТОП-5 простих способів зменшити витрату пального взимку
    • Депозити vs ОВДП: куди українці вкладають свої гроші
    • Нові смартфони навчаться визначати ваш настрій: як це працює
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Ідеальний сніданок на День святого Миколая

    Ідеальний сніданок на День святого Миколая

    Ольга СтепановаОльга Степанова06 Грудня 2023, 10:151 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Цього року Україна перейшла на новий церковний календар. У День святого Миколая кожен кулінар хоче побалувати себе та близьких фантастичною смакотою. І якщо ви вже приготували домашні цукерки, пропонуємо ще поекспериментувати.

    Разом із Shuba пропонуємо приготувати традиційну українську випічку з медом та прянощами – пряники. Без особливого клопоту у вас вийде пишна, запашна і смачна випічка.

    Як приготувати пряники

    Інгредієнти

    Для тіста:

    • цукор — 70 г;
    • окріп – 120 мл;
    • мед — 80 г;
    • олія соняшникова рафінована — 50 мл;
    • сода харчова — 1 ч. л.;
    • борошно пшеничне — 300 г;
    • житнє цільнозернове борошно — 50 г;
    • імбир мелений — 1/4 ч. л.;
    • кориця мелена — 1/4 ч. л.;
    • какао-порошок — 1 ч. л.;
    • сіль — до свого смаку.

    Для глазурі:

    • цукрова пудра — 100 г;
    • лимон, сік — 1/2 шт.

    Спосіб приготування:

    1. Мед розчиняємо в окропі, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо.
    2. Окремо змішуємо борошно, сіль, соду, какао та спеції, додаємо в медову суміш. В отриману суміш додаємо олії та перемішуємо.
    3. Мокрими руками формуємо з тіста кульки, викладаємо їх на застелений пергаментом лист. Випікаємо при температурі 180°С протягом 15-18 хвилин і даємо охолонути.
    4. Для приготування глазурі змішуємо цукрову пудру із лимонним соком до однорідної консистенції. Кожен пряник занурюємося в глазур, даємо підсохнути та подаємо до столу.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    день святого миколая рецепт сныданок
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж

    13:00

    Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла

    12:50

    Путін поширює фейковий наратив про «руйнування» лінії фронту в Україні

    12:36

    Грем поділився з Трампом секретами тиску на Путіна

    12:25

    Українцям пояснили, як зарплата впливає на броню: нові ліміти з січня

    12:13

    ТОП-5 простих способів зменшити витрату пального взимку

    12:00

    Депозити vs ОВДП: куди українці вкладають свої гроші

    11:51

    Нові смартфони навчаться визначати ваш настрій: як це працює

    11:37

    Трамп розкрив стратегічне значення Гренландії для США

    11:23

    Чому вам важко приймати рішення: психологи назвали приховану причину

    11:11
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.