Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Нові сигнали від Путіна: з “Радіостанції Судного дня” надійшло 15 загадкових повідомлень
    • Ліки за “зимову тисячу”: які препарати і в яких аптеках можна купити
    • Як позбутися зимового безсоння: вчені розкрили метод
    • Третина громадян вважають Україну безнадійно корумпованою – КМІС
    • Папа Римський став одним із найстильніших людей 2025 року: топ-5 образів Лева XIV, які вразили журнал Vogue
    • До України йде антициклон Frieda: як зміниться погода
    • Стало відомо, скільки українців підтримують проведення виборів під час війни
    • В Україні вкрали 600 млн грн на ремонті техніки для ЗСУ: як діяла схема
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Домашній мармелад: три найкращі рецепти

    Домашній мармелад: три найкращі рецепти

    Романчук МиколаРоманчук Микола06 Серпня 2025, 20:532 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Домашній мармелад — це чудова альтернатива магазинним солодощам. Він не лише смачний, але й корисний, оскільки містить натуральні інгредієнти. Існує безліч рецептів, але ми зібрали три найпростіші та найпопулярніші, які легко приготувати вдома.

    1. Домашний мармелад з ягід та агар-агар

    Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто шукає швидкий і максимально натуральний варіант. Вам знадобляться лише ягоди та агар-агар.

    Інгредієнти
    • 300 г будь-яких ягід (свіжих або заморожених)
    • 5 г агар-агару
    Як приготувати мармелад
    1. Розморозьте ягоди, якщо вони були заморожені, і перебийте їх блендером до стану пюре. Якщо ягоди кислі, можна додати підсолоджувач за смаком.
    2. Додайте агар-агар до ягідного пюре.
    3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть суміш до кипіння і проваріть ще 2 хвилини.
    4. Розлийте готовий мармелад по формах і поставте в холодильник на 1 годину. Після застигання десерт готовий до вживання.

    2. Як зробити мармелад з соку

    Цей рецепт дозволяє експериментувати зі смаками, використовуючи будь-який улюблений сік — вишневий, апельсиновий, морквяний тощо.

    Інгредієнти
    • 200 мл соку
    • 60 г цукру (або за смаком)
    • 3 г агар-агару
    Інструкція, як приготувати
    1. Налийте сік у ківш із товстим дном і злегка нагрійте його.
    2. Додайте цукор та агар-агар, ретельно перемішайте і залиште на 15 хвилин.
    3. Перенесіть ківш на плиту і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
    4. Після закипання варіть ще 30 секунд, не перестаючи помішувати, щоб агар-агар не пристав до дна.
    5. Розлийте гарячий мармелад по силіконових формочках або в контейнер, застелений пергаментом.
    6. Дайте охолонути, а потім поставте в холодильник на 1–2 години до повного застигання.

    3. Яблучний мармелад: простий рецепт

    Цей класичний рецепт не вимагає додаткових загусників, оскільки яблука містять багато натурального пектину.

    Інгредієнти
    • 2,5 кг яблук
    • 1,5 кг цукру
    • 1 склянка води
    Як приготувати яблучний мармелад
    1. Помийте яблука, наріжте їх на шматочки, викладіть у каструлю і додайте склянку води.
    2. Варіть на невеликому вогні, поки яблука повністю не розм’якшаться.
    3. Подрібніть розварені яблука до стану пюре за допомогою блендера. Для отримання ідеально однорідної консистенції протріть пюре через сито.
    4. Поставте пюре на невеликий вогонь і варіть до загустіння. Коли маса стане густішою, додайте цукор і продовжуйте варити, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
    5. Коли пюре стане дуже густим, викладіть його на деко, застелене пергаментом, і розрівняйте.
    6. Поставте деко в розігріту до 80–100 °C духовку на 2 години. Можна увімкнути вентилятор і трохи прочинити дверцята.
    7. Дайте мармеладу охолонути. Потім накрийте його листом пергаменту, переверніть і зніміть папір, що був знизу. Залиште мармелад сушитися на добу, після чого можна нарізати його на шматочки.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    мармелад
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Нові сигнали від Путіна: з “Радіостанції Судного дня” надійшло 15 загадкових повідомлень

    14:22

    Ліки за “зимову тисячу”: які препарати і в яких аптеках можна купити

    14:13

    Як позбутися зимового безсоння: вчені розкрили метод

    14:05

    Третина громадян вважають Україну безнадійно корумпованою – КМІС

    13:47

    Папа Римський став одним із найстильніших людей 2025 року: топ-5 образів Лева XIV, які вразили журнал Vogue

    13:39

    До України йде антициклон Frieda: як зміниться погода

    13:32

    Стало відомо, скільки українців підтримують проведення виборів під час війни

    13:23

    В Україні вкрали 600 млн грн на ремонті техніки для ЗСУ: як діяла схема

    13:14

    Зимовий прогрів авто: механік назвав помилки, що шкодять двигуну

    13:06

    Нацбанк планує випустити нові 10 грн в оригінальному дизайні: названо термін

    12:54
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.