Рецепти італійської пасти сподобаються всім прихильникам цієї смачної кулінарної традиції. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
6 липня народився американський актор, культурист, режисер та сценарист, виконавець ролей Роккі та Рембо – Сильвестр Сталлоне. Він любить кухню сонячної Італії. Особливо – пасту. Її ми сьогодні й приготуємо, причому в трьох варіаціях. Смачного!
Паста з сиром родом з Риму
Вам знадобиться:
- Несолоний овечий сир – 200 г.
- Спагетті – 250 г.
- Чорний мелений перець – до смаку.
- Сіль – до смаку.
Як готувати:
Ця пасту з макаронами, сиром та перцем здається дуже простою стравою, проте ця класична римська страва таїть у собі чимало підводних каменів: кухарі знають, що варто остерігатися жахливого злипання.
Відваріть спагетті аль денте і затріть їх овечим сиром, рясно здобривши чорним перцем! В Римі саме особлива суміш меленого чорного перцю робить цю просту страву незабутньою.
Порада від Інформатора: до цієї страви подавайте келих сухого червоного вина.
Сицилійська паста з морепродуктами
Вам знадобиться:
- Макарони – 200 г.
- Овечий сир – 100 г.
- Базилік – пучок.
- Коктейльні томати – 2-3 штуки.
- Часник – 3-4 зубочки.
- Мигдаль – жменя.
- М’ята – 2-3 гілочки.
- Фенхель – гілочка.
- Шафран – гілочка.
- Скумбрія – 100 г.
- Креветки – 100 г.
- Сіль, перець – до смаку.
Як готувати:
Це фірмова страва – busiati – на західному узбережжі Сицилії, яку зазвичай подають з песто мигдалем, базиліком, часником, помідорами, сиром, та, можливо, трохи свіжої м’яти. Для приготування песто змішайте всі інгредієнти та перебийте їх у блендері. Посоліть, поперчіть до смаку.
В нашому меню – “бузіаті” з ароматним диким фенхелем і шафраном, а також з блискучими анчоусами чи скумбрією, або тунцем, чи креветками. Тож, додайте до відвареної аль денте пасти морепродукти й спеції, присмачте песто з овочами.
Порада від Інформатора: смакуйте пасту з сухим білим вином.
Паста з овочами по-міланськи
Вам знадобиться:
- Паста – 200 г.
- Броколі – 250 г.
- Анчоуси – 100 г.
- Часник – 2-3 зубочки.
- Салямі – 150 г.
- Оливкова олія – 3 столові ложки.
- Томати – 2 штуки.
- Сіль – до смаку.
- Перець – до смаку.
- Цибуля – 1 штука.
- Оцет – 1 столова ложка.
- Цукор – 1 столова ложка.
- Хліб – скоринка.
Як готувати:
Страва готується шляхом пасерування відвареної броколі з часником, анчоусами та м’яко гострою салямі в оливковій олії. Також до відвареної al dente пасти додаються солодкі, м’які помідори конфітюр.
Для приготування останнього слід нарізати помідори невеликими шматочками, а цибулю -напівкільцями. Скласти у сотейник, додати оцет, цукор і варити, помішуючи, на середньому вогні 30 хв. За 10 хв до готовності посоліть і поперчіть.